Stepillä oli lauantaina pitkästä aikaa rallytokokisat Ilmajoella Laton hallilla. Oltiin treenattu taas hihnan käyttöä muutama kerta ennen kisoja, ettei olla aivan solmussa. Muutenhan alon rallyliikkeet on aivan läpihuutojuttu Stepille. Kisarata oli aika helppo, ei mitään ihmeellistä paitsi pujottelu juosten, sitä ei olla koskaan treenattu, mutta tokihan se nyt osaa seuraamisen käännökset juoksussa tokotaustan takia. Otin ennen kehään menoa muutaman eteentulon, kun niissä meinaa vähän yrittää istua liian aikaisin. Stepsu tuntui ihan tosi innokkaalta ja täpäkältä. Kehään mennessä matkalla lähtökyltille koitti vähän kyyläillä kylttejä, mutta lähdössä otti kyllä sitten hyvin kontaktin eikä ollut yhtään tahmainen. Heti tokalla kyltillä sitten mokasin kuitenkin itse, kyltti oli istu, maahan, kierrä koira, mutta aloitin jo sanomaan eteentulokäskyä ennen kun tajusin, että eihän tämä ollutkaan vielä se eteentulokohta, se oli vasta neljäs kyltti. Stepsu kun on niin nopea, niin se ehti jo tekemään eteentulon vaikka ehdin vasta aloittaa käskyn sanomisen, joten se jouduttiin uusimaan. Uusinnalla onnistui, kun itse toimin oikein. Muuten rata menikin siten oikein nätisti, ei tullut mitään virheitä ja Stepsu oli tosi hyvällä mielellä, ei tuntunut yhtään tahmealta tai kyttäävältä. Pisteitä 97 ja 3. sija.

Kisapaikalla treenailin myös Fisun kanssa vähän tokoa, käytettiin hyväksi ahdasta odottelutilaa ja häiriötä. Tehtiin kaukoja ihan läheltä, palkkailin paljon hyvistä vaihdoista, ja aika hyvin Fisu tekikin. Seuraamista otettiin myös pieniä pätkiä, tuntui aika tiiviiltä häiriössä kun menee vähän turhan yritteliääksi. Jäävät otettiin kerran läpi, kaikki onnistui. Muutenkin Fisu tuntui aika kivalta, oli tosi keskittynyt ja aktiivinen.

Muutenkin ollaan treenailtu Fisun kanssa lähinnä nyt tokoa. Keskiviikkona viime viikolla käytiin tutustumassa meidän uuteen treenihalliin eli Lagun halliin Seinäjoella. Treenasin ensin tokoa ja sitten vielä lyhyen pätkän aksaa. Halli on kyllä aika kiva, hyvä pohja ja hyvät esteet ja yksi kenttä ilmeisesti on yleensä tyhjänä tokoa/rallytokoa varten. Treenattiin hallissa kierto-ohjattua, kaukoja, ohjattua ja eteenlähetystä. Kierto-ohjatussa yhden hypyn mokasi, ei fokusoinut kunnolla kapulaan vaan koitti tuoda esteen vierestä tunnarikapulan :D Muuten teki kaiken aika kivasti. Kaikissa noudoissa ollaan nyt toden teolla lähdetty työstämään luovutusta uusiksi, eli suoraan sivulle. Olen tehnyt nyt tosi paljon ihan vaan käsikosketusta, ilman kapulaa lähinnä mutta nyt myös kapulan kanssa. Tarkoitus on käsikosketuksen kautta saada Fisu tulemaan suoraan ja kiepsahtamaan sivulle vasta viime hetkellä, eikä niska edellä peruutellen, miten se luonnostaan sen haluaisi tehdä. Ongelmaksi on muodostunut se, että aika helposti sivulle tullessaan törmää kapulalla mun jalkaan, kääntää jotenkin päätä hassusti niin että kapula osuu muhun vaikka koira ei osukaan. Tätä täytyy jumpata ihan sisällä.

Fisun hieno uusi treenihalli <3

IMG_1462.jpg

Sunnuntaina Stepsu sai "palkinnoksi" rallykisoista hammashoidon. Oon miettinyt jo pidempään, että Stepin hampaat pitäisi putsata, sillä on jonkun verran hammaskiveä. Täällä nykyisellä vastaanotollani on niin hyvät anestesialaitteet, että uskalsin nukuttaa oman koiran kun on kerrankin edellytykset tehdä se huolellisesti ja hyvin. 

IMG_1477.jpgIMG_1480.jpg

Tokon ja rallyn lisäksi jonain päivänä tehtiin pienet keppi-ilmaisutreenit, kun täältä on löytynyt hauskoja ja vaihtelevia alustoja. Eka minijälki tehtiin pururadalle, jonka pohja on tuollaista keppisilppua. Tässä Fisulla ei periaatteessa ollut ongelmaa, jäljesti tarkasti ja löysi molemmat kepit, mutta ekalla kepillä nappasi oikean kepin sijaan jonkun pururadan kepin ja oli luovutuksessa tosi ihmeissään :D No, löysi sen oikean kepin sitten uudestaan ja sai senkin lopulta tuotua. Toisen kanssa oli jo sitten varovaisempi keppiä nostaessa ja toi heti oikean kepin. Toinen pikkujälki tehtiin koivikkoon, jossa pohjana jännää pötkylöinä kasvavaa sammalta, jonka joukkoon kepit uppoaa syvälle. Tein kolmen kepin minijäljen, kaksi keppiä helpoissa kohdissa sammaleen sisässä ja keskimmäinen keppi pienen ojan pohjalla. Ekan kepin nosti, tokasta meni yli ja nosti kolmannen. Itse seisoin paikallani, ja kahden kepin jälkeen lähetin vielä uudestaan samasta kohdasta eli ekalta kepiltä, niin nyt löysi sitten myös sen ojan pohjalla olevan.

IMG_1471.jpgIMG_1469.jpgIMG_1468.jpg

Myös Saran osalta on pienen terveyspäivityksen paikka, aloitin nimittäin sille nyt verenpainelääkityksen, kun verenpaine oli nyt kolmannellakin kontrollilla edelleen koholla mitattuna tosi rauhallisessa tilanteessa kotona. Saa pienellä annoksella benatsepriiliä, ja on voinut oikein hyvin. Lääkekin on tosi helppo ja miellyttävä antaa, kun se on makutabletti ja Sara ottaa sen ihan vapaaehtoisesti.