Fisulla on ollut mukava viikko. Tokoa ollaan tehty melkein joka päivä, ja Fisse on ollut ihan pätevä. Ollaan tehty niitä juttuja, joihin saatiin hyviä vinkkejä leirillä, eli eteenmenoa vähän pidemmällä matkalla ja usealla valmiiksi heitetyllä lelulla, peruutusta namista luopumisen avulla ja seuraamisessa temponvaihtoja. Fisu on ollut ihan taitava, paitsi eteenlähetyksessä nyt aina välillä on edelleen ongelmia suuntaamisen kanssa. Se tässä tuskin tuleekaan mitenkään hetkessä muuttumaan, mutta ehkä sitten kokemuksen kautta alkaa toimimaan paremmin.

Fissen eteenlähetys leirillä, kuvat Tiia :)

2016-04-16_00166.jpg2016-04-16_00173.jpg

Tiistaina aksassa Fisu oli aika hieno! Rata oli vauhdikas ja Fisse sai mennä kovaa, ja menihän se :) Otin vähän treeniä videollekin, pitäisi jaksaa ladata ne jossain vaiheessa koneelle... 

Torstaina käytiin taas Pukkilassa paimentamassa. Oli kyllä aivan huippua! Aloitettiin treenit niin, että siirrettiin lampaat (vähän isompi lauma, ehkä 10?) hiekkatietä pitkin n. 400m päässä olevalle isolle pellolle. Fisu sai tehdä kuljetusta vapaana kuljetuksena, ja alkuun ihmettelin, että miksi Fisu koko ajan pyrkii niin lähelle lampaita, että lampaat meinaavat mennä musta ohi. Kouluttaja sitten valaisi asiaa, että Fisu osaa oikeasti lukea lampaita hienosti ja olisi halunnut mennä lauman eteen jarruttamaan, kun huomasi lampailla olevan vetoa pellon suuntaan, ja minä tyhmänä estin sitä toimimasta oikein. Kun annoin sen tehdä niinkuin se itse halusi, niin seilasi välillä lauman edessä jarruttamassa ja välillä kävi takana työntämässä jos joku meinasi jäädä jälkeen. Työskenteli tosi keskittyneesti ja intensiivisesti koko ajan ja oli kuitenkin ihan rauhallinen eikä hötkyillyt. Pellolla jatkettiin sitten samaa teemaa kuin viimeksi, eli flänkkejä. Vaikeaa oli, mutta ehkä meni jo vähän paremmin kuin viimeksi. Yrittää edelleen jättää kaaren vajaaksi, joten korjattiin tätä niin, että lähdin kävelemään sivuun heti kun olin lähettänyt Fisun kaarelle siten, että Fisu joutui tekemään vähän ylipitkän kaaren päästäkseen tasapainoon. Alkuun ei toiminut yhtään, jouduin moneen kertaan käskemään uudestaan kaarelle kun alkoi hidastelemaan, mutta pari viimeistä otti jo sitten paremmin. Väliin sai tehdä aina pieniä pätkiä kuljetusta palkaksi. Takaisin vietiin lampaat samalla tavalla, ja nyt annoin alusta asti Fissen tehdä itse päätökset siitä, mistä kohtaa ajaa laumaa. Vapaassa kuljetuksessa pitikin sitten yllättävän hyvin etäisyyttä lampaisiin eikä yrittänyt puskea niitä liian kovaa.

Perjantaina suunnattiin Kotkaan aksakisoihin. Ohjelmassa oli kolme rataa, tuomarina Pertti Siimes. Eka rata oli hyppäri, oikein kiva ja helppo, ei mitään kovin ihmeellistä. Yhdessä käännöksessä arvoin kummalta puolelta hyppyä kierrätän, valitsin pidemmän reitin, koska siitä tulee niin paljon paremmin linja seuraavalle esteelle (muuri). No, tämä osoittautui vääräksi valinnaksi. Olin tyhmästi siivekkeen tiellä kun yritin lähettää Fisua takaakiertoon, ei se nähnyt koko estettä ja yritti lähteä hypyn sijaan putkelle. Karjaisin sen pois putkelta, mutta ehti sitten hyppäämään hypyn väärin päin eli hyl. Olisi varmaan onnistunut paremmin kuitenkin toista kautta... Muuten oikein nätti ja siisti rata, tässä video.

Toka rata oli aksarata, oikein helppo ja kiva sekin. Ainoastaan loppu mietitytti, siinä paras mahdollisuus olisi varmasti ollut takaaleikkaus tokavikalle hypylle, mutta kun maalihyppy oli niin sivussa ja lähellä seinää, niin en uskaltanut, kun ajattelin, että tulee ohi maalihypystä tai tiputtaa riman, kun alkaa jarruttamaan. Muuten rata menikin tosi kivasti, mutta juurikin se tokavika hyppy oli ruma. Hyppäsi pitkäksi, ja olisi todellakin kääntynyt siitä luontevammin takaaleikkaukseen, mutta koska olin päättänyt pyörittää, niin jouduin sitten noukkimaan sitä mukaan ja tuli kökkö käännös. Ei se kuitenkaan mikään ihan hidas ollut, koska nollalla aika -9,92 sek ja sija 1./42. Tämä tarkoittaa nyt sitä, että Fisulla on kasassa nollat sekä SM-kisoihin että MM-karsintoihin!!! Tässä video.

Vika rata oli tosi hauska, mutta siinä ei päästy kuin kaksi estettä. Toka este oli kepit avokulmassa, meni kyllä oikein sisään, mutta jätti kesken. Korjasin, ja meni ehkä 5 kertaa peräkkäin 2. väliin. Sitten kun lopulta sain aloittamaan oikein kepit, niin jätti uudestaan kesken. MUR!!!!!!!!! Otettiin sitten kepit toiseen suuntaan, siinä meni kerrasta oikein ja käveltiin pois radalta. Todellista vastinetta rahoille, prkl!