Viime torstaina tulin Mäntsälästä kotiin ja tietysti heti suoraan aksatreeneihin, matkalla piti toki poiketa hakemaan treeniväline äidin luota :) Stepsu oli aika huono ekojen talvitreenien kunniaksi. Rimoja tippui useammassakin kohdassa, ja jyrkkä umpikulma leikkauksella kepeille oli suorastaan mahdottomuus, ei onnistunut sitten millään!! Näitä pitäisi päästä treenaamaan ja paljon! Olipa oikein harvinaisen ärsyttävää hinkata samaa kohtaa miljoona kertaa, ihan kuin Saran kanssa joskus sen ollessa nuori...

Perjantaina hain Fisunkin kotiin, olipa jo ikävä pikkukalaa <3 Fisu oli ollut ihan reipas hoitolapsi, leikkinyt Sansan kanssa ja päässyt käymään Ojangossakin :) Lauantaina vietettiin iltaa Kirkkonummella Emman luona Simban VPVA-juhlissa, ja isot tytöt saivat juoksennella pihalla ja Fizz leikki Tuhman ja 9-viikkoisen Mörkö-kleinspitzin kanssa. On se hyvä välillä parantaa maailmaa vohveleita syöden :D

Sunnuntaina kävin EE-talon hiekkakentällä treenaamassa tokoa. Fizz teki seuraamista, noutoa ja luoksetulon stoppia, lähinnä ajatuksena kartoittaa tilannetta seuraavan päivän kimppatreenejä varten, jotta saisin niistä mahd. paljon irti. Seuraamisessa on tuntunut jotenkin vähän omituiselta, namin kanssa tehdessä menee vähän matalaksi ja ei ole jotenkin niin intensiivinen kuin toivoisin. Lelun kanssa tehdessä tekee paremmin, on jotenkin paljon skarpimpi ja ryhdikkäämpi. Paikalla käännökset ja sivuaskeleet tekee sekä namilla että lelulla tosi hyvin ja reippaasti. Noutoa tehtiin ekaa kertaa tolpan kierrosta, eli Fisulle kapula suuhun ja kiertämään tolppaa, ja siitä luovutus. Tajusi kyllä idean, mutta tehtiin vielä tosi lyhyellä matkalla. Tehtiin myös kokeeksi vauhtinoutoa pitkästä aikaa, halusin nähdä, missä mennään. Mun suureksi yllätykseksi se toimikin aika kivasti! Nostaa kapulan tosi nätisti, ja tuo jopa ihan kohtalaista vauhtia ja vaihtaa leluun. Jee! Luoksetulon stoppia tehtiin peruutuksesta ja tolpankierroista, molemmista toimi ihan kivasti. 

DSC08999-normal.jpgDSC09032-normal.jpg

Maanantaina illalla treffattiin Hakunilassa Marin, Tesun, Pipsan ja Katan kanssa pentutreenien merkeissä. Olipa kivaa nähdä taas Fisun sisaruksia treenaamassa :) Fizz teki seuraamista, noutoa ja luoksetuloa, koska niissä ollaan nyt kaikissa sellaisessa tilanteessa, että halusin kuulla vähän vinkkejä ja ajatuksia meidän tekemisestä. Seuraamisessa Fizz ei ehkä ihan näyttänyt sitä, mitä on välillä tehnyt yksin treenatessa, eli mennyt matalaksi. Nyt teki aika kivasti sekä namilla ja lelulla. Noutoa tehtiin ensin pelkkänä luovutuksena muutama niin, että jätin kapulan maahan, ja sitten kokeiltiin uutena juttuna sellaista treeniä, jossa avustaja pitää Fisua ja antaa kapulan suuhun. Otettiin ensin kaksi toistoa niin, että teki luovutuksen, ja vikalla vauhtipalkka. Toimi ihan hyvin, ihan ei tajunnut heti ottaa kapulaa, mutta kun otti, niin toi ihan nätisti ja lujaa. Lopuksi tehtiin vielä yksi vauhtinouto, sekin oli ihan hyvä! Toisella kierroksella tehtiin luoksetulon stoppia tolpankierrosta. Otin ensin pari läpijuoksua, sitten yhden stopin jossa heitin samalla pallon, ja sitten stopin ilman pallonheittoa. Stoppasi ihan kivasti. Sen jälkeen kokeiltiin niin, että mä tein valeheiton ja sanoin stoppikäskyn, ja Mari heitti pallon. Toimi ihan hyvin, ja kokeiltiin sitten toinen niin, että mä sanoin pelkän suullisen käskyn ja Mari heitti pallon samalla. Tässäkin lähti tekemään hyvää jarrutusta, eli tuntuisi toimivan. 

Ajatuksia Fisun treeneihin:

  • seuraamisessa asennetta voisi treenata lentävin lähdöin: avustaja voi pitää koiraa, ohjaaja kävelee ohi ja kutsuu seuraamaan, tai ihan kesken leikin/namittelun suoraan pieni seuraamispätkä ja palkka. Käännöksiä voisi myös alkaa tekemään, etenkin vasemmalle, koska Fizz aukeaa pikkaisen ulospäin suoralla. Namit pois vasemmasta kädestä, sillä ainakin lähtee madaltumaan herkästi.
  • noutoa voitaisi jatkaa tuolla, että avustaja pitää ja antaa kapulan suuhun, tai heittää maahan koiran eteen. Sillä saadan sitä vauhtia palautukseen ilman, että haluaa ryöstää kapulaa itselleen kun on niin fokusoitunut muhun. Luovutus ja nosto on tällä hetkellä tosi nättejä, eli niitä ei niin kamalasti tarvitse edes hinkata, vaan se paluuvauhti ja asenne on ykkösenä. Vauhtinouto voidaan vihdoin ja viimein ottaa taas treeneihin mukaan, se alkaa nyt toimia halutulla tavalla.
  • luoksetulon stopissa pitäisi alkaa häivyttämään apuja. Avustajan kanssa toimii kätevästi, ja yksin treenatessa voisin tehdä enemmän valeheittoja ja vähemmän oikeita pallonheittoja, kun kerta osaa jo tarjota ihan hyvin stoppia. Stoppi voisi tulla yksin treenatessa lähemmäs mua, pystyn paremmin kontrolloimaan sen ja ei ala himmaamaan liian aikaisin. Suoraa luoksetuloa voisi taas tehdä vähän enemmän vauhtipalkalla, ollaan ehkä vähän innostuttu näpertelemään loppuasennon kanssa, vaikka eihän sillä oikeasti olisi vielä mitään kiirettä.

IMG_7490-normal.jpg

7kk ikäinen Fizz on 50,5cm korkea ja painaa 12,3kg. Aika iso siitä taitaa tulla :O