Viime viikolla korkattiin uusi vuosi agilityssa, meillä oli nimittäin ohjatut aksatreenit pitkästä aikaa! Tästä se lähtee, meillä on nyt Fisun kanssa ryhmäpaikka BATin valkkuryhmään, ja päästään treenaamaan joka viikko koko kevätkauden ajan. Aivan huippua!!! Timo kouluttajana, ja rata oli ihan mukava. Kinkkinen avokulma kepeille, ja koska Fisu on ollut lähinnä tauolla, niin en olettanutkaan sen onnistuvan. Eikä osattukaan, yritti mennä sisään kepeille jostain 4. välistä. Aalla teki myös pari rumaa hasardiloikkaa, hyi. Muutenkin rytmi vähän hukassa ja tiputti pari rimaakin.

Sunnuntaina käytiin Fisun kanssa aksakisoissa Janakkalassa. Ehkä vähän tyhmää noin vaan tauon jälkeen mennä kisaamaan, mutta kun oli lahjakortti joka menee vanhaksi jos en olisi nyt käyttänyt... Eka rata oli Anne Viitasen hyppäri, tosi kiva ja vauhdikas rata. Menikin muuten kivasti, mutta jostain syystä Fisu tuli kepeiltä pois kesken. Ennakoin ehkä itsekin liikaa käännöstä kepeiltä, mutta kulma ei ollut mitenkään vaikea ja yleensä Fisu kestää tuollaiset hyvin. No, virhe menee täysin rutiinin puutteen piikkiin.

Toka rata oli Heidi Viitaniemen aksarata. Selvästi vaikeampi, etenkin keinun jälkeistä takaakiertoa mietin, että onko sitä mahdollista saada mitenkään sujuvaksi. Siihen rata sitten kosahtikin, olin myöhässä ja onnistuin vielä survomaan takaakiertoon, mutta ei mahtunut hypyn jälkeen laskeutumaan mun oikealle puolelle vaan sujahti selän taakse, ja kävi sieltä nappaamassa ylimääräisen hypyn. Lopussa tiputti vielä rimankin pakkovalssissa. 

Vika rata oli vaikein, loppuun en keksinyt oikein mitään muuta suunnitelmaa kuin "juoksen niin perkeleesti kun pääsen ja survon väkisin kaksi valssia". Jotenkin radalla oli koko ajan vähän sellainen paniikinomainen tunne, ei oikein tullut sellaista kivaa flowta vaan ohjaus tuntui lähinnä päättömältä sinkoilulta. Jotenkin kuitenkin selvittiin, ja onnistuin survomaan valssitkin sinne mihin olin ne suunnitellut. Lujaa ilmeisesti mentiin, kun voitettiin ihan reilulla kaulalla mm. juoksukontakteilla varustettu entinen maajoukkuelainen... Eli Fisulle nollavoitto ja sen myötä SM-nollat on nyt kasassa :) Tässä video nollaradasta.

Tokoakin ollaan yritetty vähän treenata, aika heikolla menestyksellä kyllä. Olen töissä joka päivä vähintään 8-16, pikemminkin 7.30-16.30, illalla on jo pimeää ja Ojangossa täyttä. Lauantaina ja tänään treenasin pihalla tutuilla lähinurmikoilla. Jotenkin treenaaminen tuntuu nyt aika epäjärjestelmälliseltä, kun en yhtään tiedä, milloin pääsen treenaamaan ja sitten kun pääsen, niin ei ole mitään suunnitelmaa. Ollaan tehty nyt ruutua, eteenlähetystä, ruudun loppuosaa, luoksetulon loppuja, jokunen kerta stoppeja, kapulan nostoja ja ohjattua. Lauantain treeneissä tein lisäksi lyhyen palkattoman setin, jossa oli luoksari, kaukot ja zeta. Fisu on koko ajan vähän ylienerginen (ei ihme, kun ei ole päässyt purkamaan energiaa kuin silloin tällöin) ja joudun treenaamaan aika varovasti, ettei tule ääniä tai muita kiehumisia. Ohjatussa mokasi noin miljoona kertaa, mutta kapulat tosin erottuivat huonosti ja rutiinia ei ole, niin meni joka kerta keskikapulalle. Korjauksista nostaa kierroksia, ja sitten kun lopulta pääsee kapulalle, pinkoo aivan miljoonaa takaisin ja yrittää väkisin palauttaa eteen, kun roiskaisee vaan jotain miettimättä. 

Saralla on nyt joku huono kausi menossa. Lenkeillä se tuntuu tosi hitaalta ja joudun vetämään sitä perässä. Jos päästän sen irti, se jää välittömästi jälkeen ja joudun odottamaan sitä. Ei onnu eikä arista mitään, mutta ei oikein tunnu silti normaalilta. Annoin kipulääkettäkin jos se on jostain kipeä, mutta en huomannut mitään eroa. Jokohan sillä alkaa tosissaan ikä painaa :/ Ulkoisestikin Sara on vanhentunut selvästi, harmaata siinä ei kauheasti ole mutta turkki on muuttunut pidemmäksi ja pehmeämmäksi hötöksi ja yleisolemus on kuihtunut aiempaan nähden. Tässä muutama Tiian ottama kuva Sarppa-mummusta ennen joulua

2017-12-18Sara-co-6896-2.jpg2017-12-18Sara-co-6901.jpg2017-12-18Sara-co-7102-Edit.jpg