Fizz pääsi tänään ekaa kertaa oikeisiin askatreeneihin! Mentiin Jennin ja Villen kanssa aamupäivällä Ojankoon treenaamaan. Onhan mulla Fifi ollut jo monta kertaa mukana treeneissä, mutta yhtään estettä se ei ollut vielä tehnyt. Aloitettiin "treenit" puomin alastulokontaktilla. Ollaan naksuteltu tätä kotona kirurgian kirjalla ja lehtikorilla, ja fiksu pupsi ymmärsi heti soveltaa tuttua temppua puomin kontaktiin, ja tarjosi tosi hienosti 2on-2off asentoa. Pienen naksuttelutuokion jälkeen leikittiin narulelulla hetki, ja siinä leikin varjolla tehtiin pari lähetystä kuolleelle lelulle irtoamistreenejä ajatellen. Tauon jälkeen kokeiliin keinulla samaa 2on-2off asentoa kuin puomilla, keinun virittelin muurin palikoiden avulla niin, että laskeva pää oli n. 10cm irti maasta. Naksuttelin ensin ihan vaan keinun paukuttelusta, tätä tarjosi hyvin auliisti, ja kun se sujui niin mainiosti, niin odotin, että tarjoaisi myös 2on-2off asentoa. Ihan ei tajunnut, joten autoin sen verran että pidin keinua hetken alhaalla, niin että se näytti puomin kontaktilta, ja kun siinä hoksasi taas tarjota oikeaa asentoa, niin tajusi sen sitten myös vähän maasta irti olevalla keinulla. Yhtään ei nyt ole säikkynyt keinun liikettä, vaan teki tosi reippaasti :) Lopuksi kokeiltiin vielä putkea niin, että Jenni piteli Fifiä ja mä menin suoran putken toiseen päähän kutsumaan. Ekalla yritti kovasti kiertää putkea, mutta kun ei päässyt, niin tuli sitten putken läpi, ja kahdella seuraavalla toistolla meni jo oikein hienosti. Ihana pikkuinen <3

Eilen käytiin treenaamassa tokoa ja jälkeä Monarilla. Jälki vanheni taas sen aikaa kun treenasin, ja Suomen kesäiseen tyyliin saatiin nauttia ihan kunnon kaatosateesta kentällä. En ollut suunnitellut kovin tarkkaan treenejä, ja heti huomasi että meinaa mennä taas ihan hömppäilyksi, mur! Tehtiin Stepin kanssa merkkiä ja ruutua, merkiltä palkkasin pari kertaa kun meni hyvin, ruutuun lähettelin milloin mistäkin, välillä maalin kierrosta suoraan, välillä ihan yllätyksenä luoksetulon stopista tai peruuttamisesta. Vähän oli vaikeuksia orientoitua, bongasi siis ruudun kyllä hyvin kunhan vaan lähti sinne, mutta selvästi on tullu liian kaavamaiseksi, kun voittaja-luokan tyylinen ruutu ei meinannut enää onnistua, vaan ruutu-käskyllä lähti merkille moneen kertaan :O Luoksetulon stopit taas huonoja......... Tehtiinköhän me muuta, ehkä jokunen paikan haku ruudussa? Vähän oli vaikeaa kun ei ollut nauhoja eikä edes viivoja, ja oltiin hiekalla. No, tekee hyvää kun SM-kisatkin taitaa olla hiekalla. Fizz teki myös pari ruutua, meni oikein hienosti ja kovaa ruudussa olevalle lelulle. Tehtiin myös vähän seuraamista, hitsi vie kun se näyttää lupaavalta! Tosi kivasti tasaantuu kävelemään, vaikka pidän kättä niin ylhäällä ettei ylety siihen, eli ei edes mitään varsinaista imuuttamista vaan muutamia askelia ihan oikeeta seuraamista!

Fizz pääsi tokon jälkeen jäljestämään. Tällä kertaa jälki meni vähän hankalassa maastossa, sellaista pientä rinnettä ja välillä ei oikein mitään aluskasvillisuutta vaan pelkkää multaa. Hienosti meni kuitenkin taas, hyvin pysyy jäljellä ja ei haitannut maaston vaihtelut. On se vaan pätevä, ihan kaikessa mitä tehdäänkin :)

Tässä muutama Tiian ottama kuva agility-SM kisoista

2014-06-15_00017-normal.jpg

2014-06-15_00021-normal.jpg