Ollaan oltu Saran kanssa koko viime viikko maalla, ollaan puuhaiktu siellä kaikenlaista. Sara on riehunut Danten kanssa joka päivä ja saanut ulkoilla paljon, todellista kuntoili-lomaa. Hevosiin on tutustuttu ja käytiin ratsastamassakin niin että koirat olivat mukana juoksemassa. Sara pelkää jonkun verran hevosia, ei tule mielellään kovin lähelle, mutta se on ihan hyväkin, ei ole pelkoa että se jäisi jalkoihin.
Päästiin kokeilemaan myös nyt ihan ekaa kertaa paimennusta, mun suureksi yllätykseksi Sara ei arastellut yhtään lampaita vaan kävi tosi kuumana ja ei meinannut millään uskoa ettei lampaita saa turhan päitten pöllyytellä. Sara todellakin syttyi paimennukseen, mutta ei tosiaankaan vielä teknisesti osaa hommaa, ja paimentamista vaikeutti vielä se ettei kyseisiä lampaita ole koskaan paimennettu ja ne ovat tosi arkoja ja pääsevät laitumelta itsenäisesti karkaamaan sisälle. Mielenkiintoista olisi päästä kokeilemaan ihan kunnolla paimennusta sellaisilla lampailla joita on paimennettu ja paremmissa olosuhteissa, Sarassa saattaisi hyvinkin olla ainesta jos sen saa pidettyä kurissa. Sara vaikuttaa näin ensivaikutelman perusteella aika voimakkaalta silmäkoiralta, varsinkin jos se alkaa väsyä niin se kyttäilee vähän kaikkea, muita koiria, palloja, lampaita, kanoja...
Treenattiin viikon mittaan tokoa pari kertaa, otettiin tunnaria, kaukoja, ruutua, luoksetuloa, idaria...
Tunnarissa oli kovin epävarma mutta ei maistellut vääriä, pudotteli omaa ja haki tukea multa, mutta toi kuitenkin aina oikean. Kaukoissa treenattiin seisomasta istumista, se oli ok. Luoksetulo oli ihan kumma, Sara ei meinannut haluta tulla ollenkaan luokse, tuli ihan hitaasti ja varovasti ja oli aika paineistunut, mutta toisaalta, kentän vieressä möllötti kolme isoa lehmää, ja Sara ei tunnetusti ole kovin rohkea isojen eläinten kanssa. Idarissa otettiin pelkkää seuraamista, että saisin korjattua ennakointia. Ruudussa yritti eka karata merkille lähetyksestä suoraan ruutuun, muut teki ihan ok. Merkkiä otettiin kans, se oli aika hidas, mutta hakee kyllä enimmäkseen oikean paikan.