Keskiviikkona aamulla koirat pääsivät (joutuivat) pisteltäväksi, kun otin kaikista verinäytteet Hannes Lohen uuteen metabolomiikan tutkimukseen. Ihan jo näin ammatinkin puolesta suoraan sanottuna kyllä ihmettelen, ja olen ihan tosi ylpeä siitä, miten hyväkäytöksisiä koiria mulla onkaan! Kaikista kolmesta sain verinäytteen otettua yksin ilman apua tai kiinnipitäjää, jokainen vain seisoi rauhassa paikallaan eikä ilmekään värähtänyt, kun pistin, ei rimpuillut, ei kiermurrellut tai yrittänyt liueta paikalta. Tälläisestä ei _todellakaan_ voi edes haaveilla keskivertokoiran kohdalla... Muutenkin nuo kaikki kolme ovat kyllä niin kaikin tavoin käsiteltävissä kuin koira voi olla. Yksikään ei vastustele hoitotoimenpiteitä kuten kynsien leikkuuta, hampaiden harjausta tai turkin kampausta tai pesua.

Maailman kilteimmät neulatyynyt:

20161005_091249.jpg

Keskiviikkona päivällä käytiin paimentamassa Fisun kanssa. Otettiin nyt ihan perusjuttuja pyöröaitauksessa. Eka kierros tehtiin kuuntelutreeniä, eli suuntia ilman pelkillä suullisilla käskyillä ilman painetta tai vartaloapuja. Jos lähti väärin, käskin maahan, ja pyysin seuraavaksi ajamaan, ja pienen ajopätkän jälkeen vasta uudestaan flänkille, että oppisi kuuntelemaan eikä vaan arpomaan suuntia. Meni ihan kohtalaisesti, suunnat otti kyllä enimmäkseen oikein, pari kertaa jouduin vain korjaamaan. Tosi hyödyllistä tälläinen ihan perusasioihin pureutuminen pienessä tilassa, jossa saan keskittyä ihan vain koiraan, kun lampaat eivät koiran virheestä karkaa kauas. Toka kierros tehtiin taas jakoa aitaa vasten. Meni taas ihan hyvin, enkä edes kaatunut tällä kertaa :D Vähän Fisu vaikuttaa hätääntyvän kun lauma hajoaa, mutta harjoiteltiin nyt sitä, että osoitan Fisulle jomman kumman osan laumasta ja joutuu pitämään sitä ja työstämään vetoa vastaan. Kertaalleen myös häkitettiin jaettu osa porukasta.

Torstaina illalla treenattiin tokoa porukalla Pahkavuoren kentällä, meille uusi paikka. Aloitettiin paikallaoloilla, otin Stepille pari lyhyttä istumista ja kävin palkkaamassa, ja sitten yhden maahanmenon läheltä. Nyt meni maahan tosi ripeästi, jee! Sitten yksilöliikkeinä otettiin zetan seuraamista liikkuroituna, ja kiertoa häiriöillä. Zeta oli taas aivan kamalaa kyttäystä, huoh. En tehnyt asentoja, vaan pelkkää seuraamista, ja silti oli tosi pahana. Kierrot myös aika huonoja, bongasi kyllä merkin, mutta matkan varrella häiriönä olleet lelut oli tosi pahoja, väisti niitä voimakkaasti ja teki niin laajan kaarroksen, etten kelpuuttanut ja pari kertaa piti vääntää. Fisu pääsi lopuksi tekemään myös zetan seuraamista ja kiertoa pariin kertaan, Fisussa ei moittimista :)

Tänään treenattiin taas tokoa lähinurmella. Step teki ensin pienen palkattoman setin, ensin luoksetulon loppu, siirtymä kaukoihin, kaukot lyhyellä matkalla ja sitten ohjattu, jossa merkiltä palkka. Stepsu vastaa ihanan hyvin sosiaaliseen palkkaan (kuten aina) eikä siihen palkattomuus vaikuta, mutta itse liikkeissä on vielä työmaata ennen ensi viikon koetta... Luoksetulossa otin sivulle, oli aavistuksen vajaa. Kaukoissa ei noussut m-i ekalla käskyllä, nytkähti vaan vähän ryhdikkäämpään makuuseen. Ohjatussa merkki hyvä, mutta lähti taas keskikapulalle. Jotenkin noi sunnat ovat olleet oikeastaan koko tämän vuoden hukassa, melkein poikkeuksetta lähtee ekalla yrityksellä keskikapulalle. Korjauksella aina ok, mutta nyt en ole enää tehnyt edes korjauksia, ettei saisi mitään palkkaa tai iloa siitä, vaan otetaan kylmästi vaan uudestaan. Lopuksi tehtiin vielä pieni pätkä seuraamista, tuntui ihan kohtalaiselta. Toki se tuntuu nyt Fisuun verrattuna tosi väljältä ja tahmealta, mutta ulospäin tuskin näyttää niin pahalta kuin tuntuu. Fisu teki myös ohjattua, merkille vauhtia ja pariin kertaan suunnat, ja jäävät palkaten ja vaikeissa järjestyksissä (m-m-m-s ja s-s-s-i). Fisu oli tänään kertakaikkiaan loistava. Onhan se usein tosi hyvä ja sen kanssa on kiva treenata, mutta nyt se tuntui ihan harvinaisen hyvältä <3 Merkit oli nopeita ja hienoja, ohjatussa suunnat oikein joka kerta ja noudot nopeita, jääviä ei mokannut kertaakaan ja kaikki asennot oli ripeät ja selkeät. 

Keskiviikkona ulkoilutin myös kameraa, yritin saada jotain edustavaa kuvaa mun uusimmasta valiokoirasta, mutta yritä nyt siinä sitten kun se yksi on tuollainen pelle :D

IMG_0642.jpgIMG_0658.jpgIMG_0659.jpg

Täytynee siis ehkä tyytyä tälläiseen kuvan virallisesta valiosta :)

N%C3%A4ytt%C3%B6kuva%202016-10-07%20kell