Lauantaina käytiin Fisun kanssa Harjavallassa jälkikokeessa. Aamu alkoi aikaisin, kun ennen kuutta piti jo lähteä ajelemaan. Koe oli tottiksen perusteella maastoon -koe, mutta koiria oli vain 8, joten kaikki pääsivät maastoon. Fisulle arvoin tottikseen numeron 3 ja sillä siis aloitettiin. Tuntui ihan kivalta läpi koko tottiksen. Seuraaminen oli oikein kiva, ainoa pikkuvika oli henkilöryhmässä, pudotti kontaktin ihan sekunniksi. Liikkeestä istuminen ja liikkeestä maahanmeno&luoksetulo oli tosi hyvät. Liikkeestä seisomisessa meni taas maahan, höh :( En käsitä, tokossa ei oo ikinä mokannut kisoissa zetaa ja pk:ssa mokaa joka kerta jonkun jäävistä! Tiesi itsekin mokanneensa, tuli luoksetulon epävarmemmin ja suoraan sivulle. Tasamaanouto oli ihan hyvä muuten, mutta edessä liikutti tassuja kun otin kapulan. Hyppynoudossa heitin aika vinoon ja takaisin tullessa ponnisti niin huonosti ettei päässyt puhtaasti yli vaan osui esteeseen. Onneksi oli pressueste niin ei käynyt kuinkaan. Estenoudossa keksi taas tuoda kapulan sivulle, tää oli kyllä aika outo moka kun muuten teki liikkeen hyvällä draivilla. Eteenmenossa seuraaminen oli siistiä (jes!), lähti hienosti suoraan ja tosi kovaa, mutta aivan aavistuksen ennakoi (!!!) maahanmenoa, näin että alkoi kasaamaan laukkaa just ennen kun käskin maahan. Maahanmenon sitten totteli hienosti ja sivulle ok. Paikkamakuussa ei kai mitään ihmeempää. Tuomari tykkäsi kovasti Fisusta ja sen tavasta tehdä hommia, kaikesta muusta erinomainen paitsi liikkeestä seisomisesta, hyppynoudosta ja estenoudosta. Tottis 93p.

Seuraavaksi oli esineruutu eli meidän murheenkryyni. Siinä Fisu teki ihan hyvin tämänhetkisen tasonsa mukaan. Ruutu oli helppo ja selkeä, vähän turhankin koska kutsui koiraa kaahailemaan. Kaksi ekaa pistoa meni juostessa, kolmannella löysi esineen ruudun keskeltä. Sitten taas pari pistoa kaahailua, pyrki alueen takareunasta yli mutta totteli kyllä kun kutsuin takaisin. Sitten löytyi toinen esine oikealta edestä. Oli mielestäni tässä kohtaa tutkinut jo koko alueen, mutta ei vaan ollut saanut hajua muista esineistä juoksennellessaan. Lähetin vielä pari kertaa, mutta hakeutui vaan uudestaan niihin kohtiin mistä oli jo nostanut esineet. Kahdella esineellä ei nykyään saa kuin 15p sääntömuutoksen jälkeen :(

Sitten jäljelle. Janalla tuomaria odotellessa tapahtui sitten ikäviä, eli ehkä 10min odottelun jälkeen huomasin meidän jäljen päällä viiden maastopyöräilijän letkan :((( Pyöräilijät polkivat jäljen suuntaisesti ehkä 10m janan takamerkin takana, siinä ilmeisesti meni jokin polku. Tuomarin tullessa sanoin pyöräilijöistä, mutta koska eivät olleet menneet kuitenkaan janan päältä, niin ei mahda mitään. No, lähetin Fisun, lähti hyvin suoraan ja nappasi jostain 25m kohdalta jäljen oikealle. Melkein saman tien kuitenkin lähti kaartamaan jäljeltä ilmavainulla syvemmälle, eli juurikin sinne pyöräilijöiden tuoreen harhan suuntaan. En päästänyt, vaan kiskoin takaisin janalle ja lähetin janaa takaisinpäin. Nosti nyt oikean jäljen uudestaan, mutta väärään suuntaan, oletti varmaan ettei oikeaan suuntaan saanut mennä, kun olin sen jo kerran sieltä vetänyt pois. Yritti takajäljelle todella sitkeästi, eikä millään suostunut kääntymään. Sain kiskomalla sen pois takajäljeltä, mutta oikeaan suuntaan ei olisi halunnut enää lähteä, ei sitten millään. Jäi vaan siihen pyörimään ja ihmettelemään outoa tilannetta. Odotin vaan ja lopulta ratkaisi tilanteen ja lähti jäljestämään. Ekassa kulmassa pyöri vähän, mutta sitten lähti jäljestämään tosi reippaan ja itsevarman oloisena, ja samalla tahdilla mentiin koko jälki. Maasto oli aika inhottavaa, korkeaa suopursua, ojan ylitykiä ja varvikkoa. Fisu jäljesti todella tarkasti, kaikki kulmat ihan sukkana ilman sen kummempia pyörimisiä ja nosti kaikki kuusi keppiä itse. 36min kuluttua lähdöstä oltiin takaisin autolla, eli aikaakin jäi janasäädöstä huolimatta. Keppien luovutukseen ajaessa kihisin kiukkua, voi hitto miten huono tuuri tuollainen häiriö juuri ennen janalähetystä! Tiesin, että pisteitä lähtee runsaasti, vaikka sinänsä koira ei tehnyt mitään väärin, eihän se voi tietää, että tuoreempi ja paljon voimakkaammin haiseva jälki aivan oikean jäljen vieressä ei ole se, mitä ollaan menossa etsimään. Janalta 21/30p.

32872562_10156381051301170_8112120060140

Pyöräilijät janalla

Yhteensä siis 269p JK3. Miten paljon voikaan yksi piste harmittaa! Ilman seisomisen mokaa, vinoa hyppynoudon heittoa tai sivulletulojen ennakointia pisteet olisi riittäneet. Jos esineitä olisi löytynyt edes se kolmaskin, pisteet olisi riittäneet. Ilman noita pyöräilijöitä pisteet olisi riittäneet helposti. Yksi vaivainen piste, ja Fisusta olisi tullut käyttövalio. Argh! No, sentään pisteet riitti koulariin, eli näin ollen Fisu lunasti pääsylipun kesän kolmansiin SM-kisoihin.

Sunnuntaina vaihdettiin vähemmän häiriöherkkään lajiin eli aksaan. Batin kisat Ojangossa, kolme rataa olin ilmonnut. Päivä oli todella kuuma, olin varustautunut asiallisesti ottamalla suosiolla aurinkorasvatuubin mukaan ja lisäilin sitä vähän väliä. Tuomari kaikilla radoilla Allan Mattson. Kaikki radat oli periaatteessa ihan helppoja, mutta jotenkin vähän inhottavan ahtaita. Tilaa olisi ollut kentällä vaikka kuinka, mutta esteet oli keskellä pienessä sumpussa kaikki. Ekalla radalla tehtiin tosi kivaa ja sujuvaa rataa puomille asti. Puomilla hiiiiiidas kontakti, jarrutti jo ihan liian aikaisin ja jäi hiippailemaan :((( Tälle täytyy kiireen vilkkaan tehdä jotakin! Siitä kuitenkin selvittiin, mutta rytmi meni sekaisin. Puomin jälkeen takaakierrossa olin itse liian pitkällä, myöhästyin seuraavasta takaakierrosta ja olin eri kohdassa kuin mihin tutustumisessa olin tähdännyt. Sitten juoksinkin päin aata :O En vaan kertakaikkiaan osunut enää sille linjalle mihin piti ja kun katsoin koiraa ja liikuin samaan aikaa, olikin suunta hiukan väärä ja aa tiellä :( Siihen siis rysähdin, onneksi ehdin vetää käden eteen. Tästä kuuluisi ilmeisesti saada hyl, mutta saatiin vain 5vp, mutta hyl tuli onneksi sitten myöhemmin. Rytmiin tuli niin voimakas muutos että Fisu kääntyi aan jälkeisen esteen jälkeen katsomaan ja tuli ohi vikasta hypystä eli hyl. 

Toka rata oli hyppäri, ihan helppo lukuunottamatta ikävän tiukkaa käännöstä okserilta takaisin tulosuuntaan. Fisu onneksi hyppää okserin ihan siinä missä muutkin hypyt, niin siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Ihan sujuva rata, mutta vähän tuntui hitaalta kun suorien putkien jälkeen ehdin jopa odottelemaan Fisua. Aika riitti kuitenkin voittoon, vaikka nopeita nollia tuli useampi. 

Vika rata oli muuten helppo, mutta kepeille hankala kulma. Kepeille meidänkin meno kaatui, ohjasin mielestäni ihan selkeästi ja ehdin hyvin kääntämään ennen keppejä, mutta silti haki kakkosväliin. Keinullakin yritti jäädä nyt liian ylös, mutta kun oli jo virhe alla niin pyysin korjaamaan loppuun asti.