Maanantaina aamulla käytiin Ojangossa tekemässä pientä jumppaa. Aloitin hyppytekniikkatreenillä, muistuteltiin pitkästä aikaa pk-hyppyä. Eli neljällä hypyllä perussarja 6 jalan välein ja tokoeste aluksi 70cm korkuisena 8 jalan päässä vikasta jumppahypystä. Hyppäsi tosi rennosti, joten nostin parin toiston jälkeen 80cm (tai ehkä se on noin 85cm) korkeuteen ja 9 jalan päähän. Hyvin hyppäsi, kerran hipaisi estettä etutassulla, muuten meni oikein hienosti. Ei tehty kovin montaa toistoa, ja vikalle laskin taas 70cm ja laitoin vähän lähemmäs. 

Hyppytekniikan jälkeen jatkettiin jumppaa takaakiertotreenillä. Sain vinkiksi kokeilla tuplasiivekkeitä, jos Fisu oppisi niiden avulla katsomaan paremmin rimaa. Kokeiltiin siis näitä, yksittäisellä hypyllä eri kulmista ja molemmilta puolilta. Nämä meni hyvin, eikä Fisu tässä treenissä pudotellut rimoja. Lopuksi tehtiin vielä aata speed pumpin kanssa, laitoin toiselle puolelle mutkaputken ja toiselle puolelle hypyn, ja juostiin molempiin suuntiin ja hain ihan vaan rentoa, vauhdikasta juoksua. Meni ihan mukavasti, ei se kovin syvälle kontaktilla edelleenkään astu, mutta kuitenkin selkeästi osuu.

Maanantaina iltapäivällä käytin Fisun Riinalla fysioterapiassa. Vähän oli jumia vasemmassa lavassa ja lantiossa. Maanantai-ilta ja koko tiistai otettiin sitten tosi rennosti. Tiistaina kävin itse katsomassa Fisun pikkuveljeä, voi miten söpö ja pörröinen se olikin! Samaan aikaan kotona myös Fisu taitaa haaveilla vauvoista tai ainakin niiden tekemisestä, sillä nimittäin oli tärppipäivät parhaimmillaan ma-ke eli juoksupäivät 12.-14., ja pöksyjen pukemisen jälkeen jää toiveikkaana häntä sivussa seisomaan :D

Keskiviikkona aamupäivällä käytiin Tiian ja Shantin ja koiralauman kanssa lenkillä Haltialassa. Seitsemän koiraa kirmaili pelloilla mukavassa hankikantosäässä, eikä Fisun juoksustakaan ollut haittaa kun ainoa uros oli kastroitu Ruuti.

2018-03-21Haltiala-0001.jpg

Lenkin jälkeen käytiin Fisun kanssa taas Ojangossa. Aloitettiin nytkin hyppytekniikkajumpalla, neljällä pikkuhypyllä ja 80cm esteellä ensin pari toistoa pallolle, sitten kutsuna kapula suussa pari toistoa ja lopuksi vielä yksi pallolle. Aavistuksen hyppää hitaammin ja varovaisemmin kapulan kanssa kuin ilman, mutta kaikissa meni kyllä rennosti ja ilmavasti yli.

Hyppytreenien jälkeen tehtiin keppejä, laitoin putket keppien molemmille puolille niin, että toinen syötti umpikulmaan ja toinen avokulmaan. Laitoin keppien aloitukseen ohjurit ja tein muutamia toistoja kepeille menoja molemmista suunnista. Sisäänmenot meni hienosti, mutta jostain syystä lopetti nyt puolestaan kepit kesken moneen kertaan. Jouduin laittamaan ohjurit myös keppien loppuun, jotta sain menemään. 

Lopuksi vielä takaakiertoja ja aata samassa treenissä. Laitoin nyt takaakiertoharjoitukseen triplasiivekkeen. Siihen Fisu ei tehnyt mitään eroa verrattuna tuplasiivekkeeseen, eikä tässäkään treenissä tiputellut rimoja. Otin ensin muutaman ilman vauhtia ja muutaman sitten putkesta vauhdin kanssa. Aalla kokeilin nyt laittaa speed pumpin vähän eri kohtaan, halusin nähdä, vaikuttaako se siihen mihin askeleet osuvat. Eli nyt pumperi oli ihan aan harjan jälkeen, jotta saisin venytettyä harjan yli menevää askelta vähän pidemmäksi. En huomannut mitään kovin suurta eroa siihen nähden, että speed pump olisi alempana. Sinänsä tässä voisi kyllä olla etuna se, että ei näe speed pumpia kovin ajoissa ja työ ponnistukselle pitää tehdä jo ennen harjaa. Jos pitäisi speed pumpia aina tuolla ylhäällä niin että alkaisi olettaa sen olevan siellä, niin ehkä alkaisi mitoittamaan askeleensa sen mukaan.

Tieto tokon maajoukkuevalinnoista julkaistiin tällä viikolla. Fisu on valittu tokon edustusjoukkueeseen ja meillä on siis juhannuksena tiedossa reissu Hollantiin!