Nyt olen treeneissä yrittänyt pureutua sellaisiin ongelmiin, jotka on toistuneet kokeesta ja vuodesta toiseen, enkä ole vaan jaksanut tehdä asialle mitään. En nyt jaksa eritellä jokaista treeniä, vaan lähinnä ajatuksia siitä, mitä ollaan tehty.

  • Stepin jana: se on kamalaa sähläytä, ja pakko saada kuntoon jos mielitään jälki3-kokeisiin päästä joskus. Stepsulla ei selvästikään ole tarkkaa ideaa siitä, miten jälki parhaiten löytyy, se kiskoo kyllä eteenpäin mutta meno on sellaista sinkoilua, saattaa poukkoilla ja lähteä esim. jo heti lähetyksestä aivan vinoon. Tuntuu jonkun verran pyrkivän käyttämään myös ilmavainua janalla. Takajäljen tuntuu pikkuhiljaa tajunneen, nyt on jo useamman kerran tarkistanut takajälkeä ja itse korjannut suunnan, eli tässä sentään ollaan edistytty. Janaongelmaan olen nyt testannut sellaista treeniä, että janalta jälki lähtee lähes suoraan janan suuntaisesti, eli janan kohdalla jälki tekee kulman. Ollaan testattu tätä nyt kaksi kertaa, molemmilla kerroilla jana 20-30m pitkä, ja jälki lähti tosi loivasti oikealle, melkein suoraan janan "jatkona". Janan ja jäljen risteyskohdassa on ollut purkki, ja jäljellä yksi keppi. Nää on menneet ihan hyvin, ja jatketaan tällä samalla nyt ainakin vielä muutama kerta vähitellen pidentäen janaa. Lisäksi pitäisi päästä tekemään sitä V:n muotoista janatreeniä, maastoa sille on vaan hankala löytää. 
  • Stepin kontaktit agilityssa: olen ollut nyt tosi leväperäinen kontaktien kanssa, en ole katsonut tuleeko oikeesti loppuun asti vaan hätäisesti vapauttanut vaan, ja välillähän on saanut jopa virheen aalta kun tyhmä minä olen vapauttanut liian aikaisin. Nyt päätin olla kiinnittämättä huomiota siihen kuinka kovaa tulee alas asti, siitä ei vaan yksinkertaisesti lähdetä ennen kun on tultu loppuun asti. Ihan sama vaikka aikaa kuluisi, tollaisia tyhmiä virheitä ei kyllä tasan oteta!
  • Esineruutu molempien kanssa: tämä on ottanut päähän jo pitkään, molemmilla koirilla sama juttu, eli eivät mene sinne mihin lähetän, vaan sinkoilevat sattumanvaraisesti pitkin ruutua. Ollaan nyt pari kertaa treenattu ihan narupallon kanssa esineelle juoksemista niin, että heitän pallon kauas (heinikossa tai metsässä niin ettei näe palloa lähetyspaikasta) ja lähetän sinne. Tässä jo huomaa, että molemmilla on väärä tekniikka, ei meinaa _millään_ irrota suoraan sitä 50m. Tähän varmasti toimisi hyvin se, mitä testattiin T-leirillä, eli avustaja vie esineen ja jää sinne ruudun laidalle, mutta kun treenaan aina yksin, niin käytännössä ei onnistu. Kokeilen nyt ainakin vielä muutaman treenikerran, josko saisin tuolla pallonheittelyllä vähän suoruutta lähetyksiin. Haluaisin, että koira olisi esineruudussa samaan tapaan ohjattavissa kuin noutajat nomessa, eli juoksee suoraan sinne mihin osoitetaan mutta nenä kuitenkin koko ajan auki
  • Fizz kaahottaa jäljellä: ihan näin jo muutaman jäljestystreenin jälkeen Fizz on alkanut kaahailemaan jäljellä, ja tähän pitää puuttua ihan heti ennen kuin tulee tavaksi. Pidempiä jälkiä, kaarta ja mutkaa, välipalkkoja voisi kokeilla, ja sellaiset vermeet, että pystyn kunnolla pidättelemään sitä. Lisäksi jälki voisi jo hyvin vanhentua ihan reippaasti, ja mielentila voisi olla mahdollisimman väsynyt jäljelle mennessä, eli ensin jotain muuta touhuamista pohjalle. Tänään testasin näitä ideoita, eli jälki oli n. 2 kertaa niin pitkä kuin edelliset on olleet (ehkä 50m?) ja loivan S:n muotoinen. Vanheni n. 45min sateessa. Laitoin Fifille kaulapannan ja lisäksi toisen, leveän ja pehmeän kaulapannan lantion kohdalle takajalkojen eteen, ja molempiin hihnat. Valjaat olis tietty parempi, mutta en viitsi ostaa tuolle nyt mitään valjaita kun kasvaa niistä pois kuitenkin ihan muutamassa viikossa. Jos pärjättäisi parisen viikkoa näillä virityksillä niin sitten varmaan Saran hurtta-valjaat saisi jo säädettyä pennulle sopiviksi. Jälki meni ihan huomattavasti paremmin kuin edelliset, ei juurikaan kaahannut ja kun yritti, niin "mahapannasta" oli helpompi hidastaa, kun kiristys ei kohdistunut sen kaulaan, eikä panta näyttänyt haittaavan koiraa tippaakaan. Jäljesti täysin keskittyneesti koko jäljen, muutaman kerran meinasi ilmavainulla hakea hajua, mutta en päästänyt eteenpäin ennen kuin nenä oli maassa. Loppupalkka oli tällä kertaa kiinni ja kannen päälle ripoteltu muutama nami, tällä alustan sitä välipalkkoihin, jotta ymmärtäisi, että purkki=palkka.

Keskiviikkona aamupäivällä tehtiin valmistelut agilityn sm-kisoihin Stepsun kanssa. Tehtiin jotain rataa joka sattui olemaan valmiina kentällä, siinä oli kaikki kontaktit ja kepit sopivasti. Rimat laitoin 65cm korkeuteen. Olisko yhden riman tiputtanut, muuten hyppäsi ihan ok. Muutenkin tuntui ihan kivalta, ei mennyt kauhean kovaa, mutta oli kyllä myös kamalan kuuma. Ihan hyvällä fiiliksellä voidaan lähteä SM-kisoihin. Fizz sai leikkiä vähän kentällä ja totutella vauvakeinuun. Kentällä ei oikein ymmärrä tarjota mitään, joten täytyy varmaan opettaa sille 2on-2off valmiiksi muualla, ja sitten vasta tuoda se kentälle, niin päästään helpommalla. 

Fizz täytti tänään 14 viikkoa. Sen kanssa ollaan nyt treenailtu tokojuttuja aika ahkerastikin. Sivulletulo toimii jo kivasti pienellä käsiavulla ilman namilla ohjausta, lelut palauttaa lähes 100% varmuudella jo, ja maahan-käskyä on alkanut ymmärtää jo erilaisissa tilanteissa (töissä, bussipysäkillä, hississä, sivulla ja mun edessä). Takaakierron on tajunnut tosi hyvin ja osaa hakeutua jo lähetyksellä jostain n. 3m päästä kiertämään!  Maanantaina siltä lähti jo eka hammaskin :O Karva sillä on jo melkein kokonaan vaihtunut aikuiskarvaksi, enää kyljissä mahan vieressä on pehmoisempaa pentukarvaa jäljellä. Kuvassa muhkurat selässä on karvaa, Fizz oli märkä kuvaushetkellä ja karvat muodostaa sellaisia hassuja klimppejä märkinä :) 

IMG_0693-normal.jpg

Fizz 14 viikkoa, 7,5kg ja 40cm. Uskomatonta, miten se voi kasvaa noin tasaisesti, tasan sama 400g ja 1,5cm edelleen!

Tässä elävää kuvaa 3-kuisesta Fifistä