Maanantaina Stepin kanssa kisamaiset tokotreenit hallilla :) Tehtiin EVL läpi, ei tosin kisamaisesti, koska ei olla treenattu juuri lainkaan, ja ilman treeniä on aivan turha koittaa tehdä liikkeitä palkatta. Tehtiin taas sekoitetussa järjestyksessä:

Luoksetulo: jätin takapalkan, pelkkä seisominen ja vapautus palkalle, oli yllättävän hyvä.

Idari: oli tosi hieno

Ruutu: jätin idarin merkit ruutumatkan varrelle häiriöksi. Merkille ok, vähän hidas, mutta meni kuitenkin, jee!! Ruudussa lelu valmiina. Lähti tosi kovaa, ei katsellut yhtään merkkejä, mutta ei taaskaan hahmottanut ruutua, juoksi ohi, ja sieltä vasta kaarella ruutuun :( Miten tää ei ikinä toimi tuolla hallilla?? Otettiin uudestaan, nyt muisti että lelu on ruudussa ja meni suoraan.

Seuraaminen: lähti todella kauniisti, palkkasin välillä kun oli kertakaikkiaan niin hyvä <3 Loppua kohden alkoi nousemaan liikaa, peruutuksessa pieni piippaus, siitä välittömästi moitteet. Juoksu kamalaa.

-tähän tauko-

Hyppynouto: hieno oli, ei yrittänyt tuoda sivulle.

Tunnari: liikaa vauhtia, meinasi maistaa yhtä, mutta ei sentään nostanut. Luovutuksessa lähdin itse kävelemään ja pyysin seuraamaan kapulan kanssa, näin ei pureskele, kun joutuu keskittymään muuhun.

Ohjattu: meidän ikuinen ongelmaliike... Nyt kun merkki alkaa sujua, itse nouto on kadonnut :((( Merkki hieno, haettiin oikeaa, no, sinne se sinkosi keskimmäiselle. Seis, ja uusi käskytys oikealle, ei edes katsonut sinne, vaan taas keskimmäiselle. Otettiin uudestaan, nyt sain ohjattua useamman käskyn avulla oikealle, ja siitä vauhtipalkka. On se vaikea!

Kaukot: ne sentään hienot, sivulletulosta kissanruokaa palkaksi.

-tähän väliin otettiin ohjattua pallon kanssa, ja noutokapulan nostoja-

P-istuminen: oli jo vähän väsy selvästi, valahti maahan ennen kun olin ehtinyt edes ulos hallista. Kävin nostamassa istumaan, nyt pysyi sitten loppuun asti.

P-makuu: tää oli hyvä.

Eilen käytiin treenaamassa tokoa ekaa kertaa HIEKKAKENTÄLLÄ!!! Kevät on tullut, voi miten luxusta! Otettiin ensin pikku-Muffen kanssa. Alotettiin luoksetulon stopeilla, ensin muutama lähietäisyydellä peruutuksella, meni kivasti, mutta niinhän se aina menee - lähellä. Sitten takapalkalla kauempana, ei enää ollenkaan niin hyviä. Sitten seuraamista, oli ihan kaunista. En tiedä miksi se ei yhtään kuumu kun treenataan pihalla! Vain ja ainoastaan hallissa. Sitten sitä ohjattua, minkä takia oikeastaan käveltiinkin kentälle. Ensin pari kertaa pelkkä merkki, hyviä oli. Sitten merkiltä suuntia pallon heitoilla. Sitten niin että keskellä kapula, ja molemmilla sivuilla (liioitellusti, ehkä 8m päässä keskimmäisestä) pallot. Hyvin meni. Sitten ohjaustreeniä, eli laitoin seisomaan keskimmäisen eteen, ja siitä molemmat puolet, hyvin meni edelleen. Sitten vaikeutin lisää, laitoin keskimmäisen taakse, niin etttä keskimmäinen oli ihan nenän edessä, ja pallot reunoilla. Hyvin meni. Sitten vielä vaikeusastetta lisää, heitin oikeanpuoleisen pallon paikoilleen, niin että Step oli focusoitunut oikealle, kävelin lähetyspaikalle ja lähetinkin vasemmalle. Tällä sain aikaan just sen tilanteen minkä toivoinkin, eli käskystä huolimatta lähti väärään suuntaan. Napakka seis, ja uusi ohjaus vasemmalle. Taas lähti oikealle, joten uusi tiukka seis, ja käsky vasemmalle, nyt lähti sinne epävarmasti. Bongasi pallon ja otti sen, siitä hurjat kehut. Sitten sama homma toisin päin. Tätä täytyy ehdottomasti jatkaa, että Step oppii kuuntelemaan. Keskimmäistä ei yrittänyt ottaa tällä kertaa. Sitten vielä treenin lopuksi eteenmeno piiiitkästä aikaa! Seuraaminen aivan kamalaa, en saa siihen millään kontaktia, kun se kyyyyyyyläääää. Otin imutuksella, eihän se namia syönyt mutta sillä sain katsomaan hetkeksi ylös, siitä välittömästi käsky eteen. Voi vitsi se menee lujaa ;)

Sarppa pääsi myös treenaamaan vähän tokoa. Tehtiin ensin seuraamista, naksuttelin pään asentoa, vaikka se tuntuukin aika toivottomalta. Kertaalleen kaikki jätöt, hyviä oli. Yksi luoksetulo, tuli ihan ok, vähän ehkä laiskasti. Sitten eteenmeno, se oli hieno ;) Hyvin näyttäisi olevan muistissa. Jotenkin Sara oli vähän reppana koko treenien ajan :( Yritin saada sitä haukkumaan, ei oikein haukkunut, ja pikkuisen vetelän tuntuinen.

Illalla agitreeneihin, voi kurjuus, jäi paha maku suuhun treeneistä. Otin Saran mukaan kun meitä oli niin vähän, mutta Sara oli kertakaikkisen huono :( Rimat 65cm, ja niitä kolisi alas vaikka kuinka paljon, ja meni aika lötkösti. Heti alussa ei kääntynyt hyvin jaakotuksella, vaan karkasi selän takaa puomille. No, vaihtoin siihen toisen ohjauksen, nyt pysyi hanskassa. Takaakiertoon saksalainen, rima tuli alas varmaan miljoona kertaa. Tein ihan yksittäisenä, ja häiritsin Saraa kaikin mahdollisin tavoin, seisoin tiellä, huidoin käsillä, käskytin samalla kun hyppäsi, ja hienosti pääsi yli joka kerta. Heti kun tultiin vauhdilla, niin rima alas :/ Tuo on niin ärsyttävää, kun se on niin herkkä! En voi tehdä mitään hauskoja ja käteviä ohjauskikkoja kun aina tulee rima alas. Oltaisiko ehkä kertaalleen päästy puhtaasti. Tiputteli muitakin rimoja, niistä aina peli poikki. Ei päästy kertaakaan puhtaasti läpi rataa :( Otettiin erikseen muurin kanssa hyppytreeniä, ja sama meno jatkui, palikat vaan lenteli kun Sara rämäytti yli. Se ei yhtään kunnioita rimoja, jos tulee vauhdilla, ei oikein edes yritä päästä yli. Aina kun palikat tippui, toruin siitä, ja hetken tauko (laitoin maahan siksi aika kun korjasin muurin). Palkkasin aina kun hyppäsi hyvin, mutta kovin usein en päässyt palkkaamaan, kun aina kolisi.

Sitten Step vuoroon, ei ehditty tekemään itse rataa kun 2 kertaa läpi, muilla meni niin kauan hinkatessa :( Tehtiin yksittäisinä puomia, keppejä ja muuria. Puomit aivan törkeen hienoja :D Kepeille haki oikein kivasti eri kulmista, ja hyvin kesti häiriöitä. Muurilla samaa treeniä kun Saran kanssa, meni huomattavasti paremmin. Step on kehittynyt muurilla tosi paljon, se oli joskus aivan hirmuisen vaikea Stepsulle, nyt se leiskauttaa oikein komeasti yli. Ainoa, mikä on vielä hankala, on jos tullaan vinossa kulmassa kovalla vauhdilla, silloin kolisee. Radalla mentiin eka medirimoilla, kun en jaksanut nostaa. Se oli itseasiassa ihan hyvä juttu, ehdin kokeilemaan kaikki ohjaukset, eikä tarvinnut keskittyä siihen että rimat pysyy ylhäällä. Step oli hieno <3 Saksalainen toimi tosi hienosti, suoran putken jälkeen tein ihmisnuolen, hidasti tosi makeesti, ja kääntyi hyvin tiukalla poispäinkäännöksellä. Ainoa virhe oli jaakotus, jolla kääntyi väärään suuntaan. Sitten nostin rimat 60cm, ja mentiin uudestaan läpi. Tällä kertaa ohjauksellisesti virheetön rata, mutta 3 rimaa alas. 2 siksi, että kääntyi liian tiukasi, koski siivekkeisiin ja rimat tuli alas. Yksi ihan oikea riman pudotus. Voi tuota, jonkun pitäisi varmaan kertoa sille, ettei esteen siivekkeisiin kuulu koskea...

Sara on ollut koko eilisen päivän vähän kurjana... Iltapäivällä Sara ja Step tappeli ekaa kertaa, näennäisesti ilman mitään syytä! Ja vähän ajan päästä uudestaan, tällä kertaa molemmat olisi halunneet saman lelun, ja Stepillehän se sitten lopulta päätyi. Voi olla, että ne on tapelleet myös ollessaan kahdestaan, ja Sara on selvästi ahdistunut sen takia.

Reppana... :(