Ollaan käyty nyt 2 kertaa Ilona-aksaamassa. Viime perjantaina käytiin Lean kanssa, silloin treenattiin helppoa suunnilleen ympyrän muotoista rataa jossa puomi, aa, putki aan alla ja jokunen hyppy ja putki. Ilona teki ekaa kertaa kontakti-putki erottelua, eipä ole näin helppoa ollut minkään koiran kanssa :D Riittää kun juoksen vieressä ja sanon aa niin sinne se menee :) Sitä en tosin testannut, että saanko sitä sinne putkeen kirveelläkään ;) Aalla meillä oli nyt taas länki kun Ilonan suoritukset on olleen tuota..... vauhdikkaita. Nyt meni tosi hienosti. Puomilla kans tosi hieno kontakti, sitä ei taidettu ottaa kuin kerran. Sitten niitä keppejä, eli se isoin työ mikä vielä on meidän ja kisauran välissä. Tein ensin kaikilla verkoilla pari toistoa, sen jälkeen 2 verkkoa eri kohdista pois, sitten kolmas ja neljäs verkko pois niin, että verkot oli enää päissä ja keskellä 2 verkkoa vastakkain. Ei MITÄÄN ongelmaa, ihan sikahyvin! Sain vielä keskeltä toisenkin verkon pois, eli verkot enää päissä ja yksi keskellä. Näin meni vielä ok, kun kokeilin ottaa keskimmäisenkin pois, meni sekaisin ja jätti osan pujottelematta. Mutta silti aivan hurjan hienosti, en olisi uskaltanut edes toivoa että päästään noin pitkälle yhdessä treenikerrassa! 

Maanantaina käytiin uudestaan, ihan vaan omien (ja lainakoirien) kanssa. Ilona teki taas keppejä, nyt aloitin suoraan siitä että verkot oli molemmissa päissä ja keskellä 2. Tää meni hyvin, tehtiin nyt jo vähän kulmia taas (niitähän tehtiin silloin kun oli vielä kaikki verkot, niin aika paljonkin). Meni tosi kivasti, Ilonalla on vauhti ja into kasvanut hurjasti ja sille alkaa löytyä jo sellainen selkeä pujottelurytmi. Otin sitten keskeltä toisen verkon pois, pari kertaa meni hyvin mutta sitten keksi että sieltä voi oikoa. Jos oikoi, niin laitoin vaan verkon takaisin. Tehtiin molemmin päin, ja sama homma kummastakin suunnasta, se yksi verkko keskellä meinasi olla vähän hankala. Saatiin kuitenkin ihan hyviä ja onnistuneita toistoja, joten tyytyväinen olen vaikka ihan yhtä hyvä ei ollut kuin viimeksi. Tehtiin myös rengasta, tähän kyllä tarvisin apuohjaajan :/ Menee ihan hyvin jos voin olla ottamassa vastaan, mutta jos olen sivulla/takana, menee jostain väliköstä. Lopuksi vielä keinua, se meni ihan mukavasti, ekalla toistolla oli vähän varovainen mutta muuten ihan nättejä keinuja. 

Stepsu pääsi tekemään myös sillä välin kun Ilona piti hengähdystaukoja. Tehtiin ensin sellaista vauhtipätkää, ihan vaan hyppyjä ja putki, ja laitoin pallon valmiiksi palkaksi. Just tälläisiä treenejä Stepsu tarvisi, että saisi vähän irrotella välillä eikä aina vaan tiukkaa ohjausta. Meni ihan tosi kivasti, ja lujaa! Sitten vähän leijeröintejä, irtoili kyllä näppärästi kun vaan sain sen alun perin lähtemään oikeaan suuntaan. Lopuksi vielä keinua ja keppejä, keinulla palkkailin eteenpäin kun viime treeneissä oli niin vaikeeta. Kepeille haki aivan superhienosti, 100% oikein vaikka mistä suunnasta lähettämällä :) Hieno Puffi!

Käytiin myös treenaamassa tokoa (!!) lauantaina Muffin kanssa. Tein vähän seuraamista, ohjattua, metallia ja luoksetulon maahanmenoa. Seuraaminen oli tosi kivan tuntuista vaikka alusta oli surkea (liukas ja vetinen/loskainen nurmikko). Luoksetulon maahanmenot vähän vaihtelevia, muutama supermegahieno, muutama ihan onneton. Vissiin vähän riippui siitä, kuinka loskainen kohta oli :D Metallissa/ohjatussa tehtiin erottelua. Laitoin ohjatun reunakapulat valmiiksi ja heitin metallikapulan keskimmäiseksi. Lähetin merkille, siitä vasemmalle, ja sen jälkeen metallinoutoon. Tai siis yritin... Tää oli ihan supervaikeeta, oli sinkoamassa kapulalle joka kerta. Kun lopulta sain merkille, meni tosi hitaasti ja kyttäsi kauheesti. Itse noudot kyllä tosi hyviä, enemmän tässä olikin nyt tämmöinen mielentila-ongelma. Tätä täytyy siis tehdä uudestaan. Tosi hienosti kyllä erotteli ohjatun ja metallin, ja kaikki luovutukset oikein, eli jotain plussaa :)