Lauantaina olin Malminkartanossa liikkuroimassa ja tuomaroimassa bc-yhdistyksen mölli-tokokisoissa. Jäin samalla reissulla treenaamaan Stepin kanssa: otettiin ruutua (vääntöä merkillä, jäi vinoon ruudun suuntaan, mur!!!!), seuraamista, kaukoja ja luoksetulon stoppi. Teki ihan kivalla asenteella hommia, vaikka häiriötä olikin kun mätsärikehiä raivattiin pois meidän ympärillä.

Sunnuntaina aamulla käväistiin nopeasti Ojangossa tekemässä pari puomia Stepin kanssa. Jatkoin edelleen samaa, eli juoksutin läpi, nyt vaan erona se, että laitoin pallon lähemmäs, jolloin Step ei loikkinut vaan juoksi pallolle asti. Sitten pari toistoa pysäytyksellä, nyt ei juossut kertaakaan läpi vaan kiltisti pysähtyi. Olen edelleen tyytyväinen, tätä jatketaan.

Sitten hakutreeneihin Saran kanssa, kokeiltiin nyt keskilinjan yliheittoja. Otettiin 4 ukkoa, eka ihan normaalisti etukulmassa, sinne ilmaisu. Mä en kuitenkaan juossut näytöllä mukaan vaan jäin keskilinjalle. Maalimies kuljetti Saraa aluetta eteenpäin, kunnes oltiin seuraavan maalimiehen kohdalla, kutsuin Saran luokse ja heitin keskilinjan yli toiselle puolelle, samaan aikaan maalimies huusi Saralle ääniavun. Meni tosi hienosti. Seuraava ukko täsmälleen samaan tapaan, mutta jostain syystä tämä ei toiminut. Ei lähtenyt, kääntyi kysymään multa. Ei jotenkin yhtään hahmota näitä normaaleiksi lähetyksiksi, kun olen aina lähettänyt niin että Sara on mun sivulla. Vika meni sitten taas hienosti, ei epäröinyt yhtään. Näitä pitää kyllä kokeilla vielä uudestaan, ei ihan tuntunut vielä menevän kaaliin.

Tänään tokoiltiin vähäsen, kun meidän vakkarikentän reuna oli jo sula :) Step teki merkkiä, luoksetulon ja noudon luovutuksia. Luoksetulo yllättävän hyvä! Merkit myös hyviä, kai nyt ku ei ollut muuta kytättävää... Lisäksi treenattiin vähän temppuja: opetin molempia koiria kävelemään portaita takaperin, ja ottamaan sivuaskelia. Step sai lisäksi peruuttaa puuhun pitkästä aikaa :)