Keskiviikkona käytiin aksaamassa illalla Ojangossa Fisun kanssa, keskityttiin nyt oikeastaan vaan yksittäisiin esteisiin, ei tehty mitään radanpätkää. Aloitettiin kepeillä, tehtiin niitä nyt ekaa kertaa yli kuukauden tauon jälkeen. Aloitin vähän leveämmällä kujalla (ehkä 10cm), ja kun se meni ihan hyvin, niin kavensin melkein suoraksi asti, olisko siinä ehkä 5cm ollut enää kujaa jäljellä. Parilla ekalla toistolla leveän kujan kanssa Fisu vähän epäröi, ja meni aika hitaasti, mutta sen jälkeen näytti taas muistavan homman ja teki kivasti. Ollaan ihan tarkoituksella tehty keppejä tähän asti matalassa vireessä ja pelkästään namipalkalla, haluan, että Fizz keskittyy ja ajattelee, eikä vaan kaahaa päättömänä lelun perään. Tämä on tuntunut oikealta menettelyltä sen kanssa, en epäile yhtään, etteikö vauhti tulisi kyllä mukaan sitten varmuuden myötä. Onnistumisprosentti onkin ollut kepeillä todella hyvä. Omaa liikettä en ole kauheasti ottanut vielä mukaan, sekin on ihan tarkoituksella, en halua, että Fisulle sillä on mitään väliä, missä mä olen. Kaikki vedätykset sun muut ehditään harjoittelemaan sitten suorilla kepeillä, nyt on pääasia, että Fisu suorittaa tehtävän itsenäisesti ja hyvällä itsevarmuudella. Keppien jälkeen treenattiin rengasta, viritin renkaan mini- ja maxikorkeuden puoliväliin. Parilla ekalla toistolla meni sivusta, mutta kun autoin näyttämällä kädellä rengasta, niin hyppäsi, ja sen jälkeen menikin hienosti. Otettiin tätäkin nyt ilman vauhtia, ettei ainakaan mokaile sen takia. Lopuksi vielä takaakiertoja, tämä oli nyt oikeastaan eka kerta kun tehtiin takaakiertoa hypyllä ihan tekniikkatreeninä. Tein ensin pari takaakiertoa pelkällä siivekkeellä ilman rimaa, ja kun tajusi, laitoin riman 35cm korkeuteen ja apuriman pystyyn siivekettä vasten. Tehtiin molempiin suuntiin, vasen oli selvästi helpompi kuin oikea. Kun sujui molemmin puolin, nostin riman 45cm korkeuteen ja otettiin pari toistoa vielä niin. Tuntui ihan toimivalta, tässä pitää vaan saada rima nopeasti nostettua maxikorkeuteen, että oppii hakemaan ponnistuspaikan riittävän kauas siivekkeestä. 

IMG_7861.jpg

Jokseenkin rento aksakaveri odottamassa vuoroa :)

Torstaina Stepsun aksatreeneissä tehtiin haastavan näköistä rataa, Timo kouluttajana. Ei pitäisi antaa ensivaikutelman hämätä, koska rata olikin oikeasti ihan helppo ja mukava, ja Stepsu teki kivasti. Fisu pääsi myös samalla kertaa tekemään ulkokentällä hyppytekniikkaa. Otin ensin perussarjan viidellä hypyllä, ja sitten korkeuden arviointia, rimakorkeuksina 45-50-55-45. Erona aiempiin treeneihin oli hyppyjen määrä, eli käytössä oli 5 hyppyä, kun aiemmin olen ottanut vain neljä. Mitään isoa eroa siinä ei kyllä ollut nähtävissä, ihan hyvin sopii askeleet myös viidellä hypyllä. Korkeuden arvioinnit meni kivasti, näyttää hyppäävän aika rennosti ja vaivattoman näköisesti, ja ojentaa takajalat nätisti. Vähän meinaa ponnistaa liian läheltä, eli kyllä tätä treeniä selvästi tarvitaan, ja lisäksi voitaisiin tehdä etäisyyden arviointeja. 

Tässä videolla Fisun näpertelytreenejä. Jos kalalta kysyttäisi, se treenaisi varmaan mielummin jotain vähän vauhdikkaampaa...

Lauantaina illalla käytiin Jakomäen metsässä Mirandan ja Eka-nahkan kanssa treenaamassa jälkeä ja esineitä. Talloin ensin Fisulle jäljen odottamaan, ja sen vanhentuessa treenattiin esineruutua. Kokeilin nyt ekaa kertaa Fisun kanssa oikeaa esineruutua, testataan nyt ainakin alkuun tekniikkaa, jossa avustaja vie esineen ja jää metsään. Fisu oli onnellisen pihalla, ei ymmärtänyt systeemiä selvästikään näin ekalla kerralla. Oli selvästi etsimässä esineitä, mutta ei todellakaan tajunnut juosta avustajan luo etsimään, vaan suihki ympäriinsä vimmatusti nuuskien, ilman mitään selkeää suuntaa. Koitin avustaa kävelemällä kohti esinettä, ja kyllä se joka kerta lopulta sen löysi, mutta enemmän kyllä tuurilla ja hyvällä nenänkäytöllä. Täytyy ehkä tehdä pari kertaa niin, että treenaan avoimella pellolla ja vien esineen itse selvästi Fisun nähden, jotta ymmärtäisi edes vähän irrota eteenpäin, eikä sattumanvaraisesti vaan johonkin suuntaan. Stepsu pääsi myös etsimään, teki aika kivasti (esineet oli kyllä myös tosi helppoja).

Fisun jälki oli nyt ensimmäinen tänä vuonna. Pituutta joku 100m, nameja n. joka toisella askeleella. Muodoltaan sellainen loiva, hieman mutkitteleva kaari. Lopussa purkki ja purkin päällä keppi. Ikää jäljelle tuli 45min. Fisu jäljesti ihan tosi kivasti, oli rauhallinen ja tarkkaavainen ja söi lähes kaikki namit mitä olin laittanut. Muutamalla namittomalla pätkällä meinasi vauhti vähän lähteä kiihtymään, mutta pääasiassa pysyi hyvin jäljellä.