Hyvin epämiellyttävästä valmistautumisesta ja huonosta fiiliksestä huolimatta mentiin Fissen kanssa tokokisoihin. Huono fiilis jatkui kisapaikallakin, kun huomasin liikejärjestyksen. Kaikki liikkeet putkeen (olin jo ehtinyt riemastua, kun kuulin, että nyt uusilla säännöillä voittajan liikkeet on yleensä tehty kahdessa erässä), zetassa istu ja seiso asentoina (ei ole istunut taas vähään aikaan treeneissä...) ja zeta vielä loppupuolella. Lisäksi kokeessa oli harjoitusarvostelija, ja ainakin EVL:ssä tämä hidasti ihan selvästi kokeen kulkua ja liikkeiden välit tuntui kestävän ihan ikuisuuden. Kaukojen sarja alkoi sentään onneksi istumisella. Paikallaolot tehtiin ekana, 5 koiran ryhmässä Fisu oli keskimmäisenä. Tuli kivalla ja reippaalla asenteella kehään, eikä kuunnellut muiden käskyjä :) Ennen yksilöliikkeitä pidin Fisua hallissa odottelemassa ja treenasin Saran kanssa rallytokoa Fisun katsoessa vieressä. Makasi aivan litteänä ja näytti siltä, ettei voisi vähempää kiinnostaa se, mitä Sara pääsee tekemään. Vähän ennen omaa vuoroa edellisen suorittaessa kolmanneksi vikaa liikettä alettiin sitten virittäytymään tokotunnelmaan. Tehtiin yksi tunnari, palkkasin vauhdista. Sitten pari istumista ja yksi liikkeestä seisominen, ja pari kaukojen vaihtoa. Mokasi yhden m-i vaihdon, nyt teki sitten sen seisomisen, mitä perjantaina ei tehnyt kirveelläkään. Leikittiin ihan viime hetkeen asti, ja sitten vaan jätin kylmästi lelun kehän ulkopuolelle. 

Hyppynouto: 10 kapula lensi aika kauas ja vähän vinoon. Eteentulo vähän turhan tiivis, koski toisella tassulla mun kenkään. Sivulletulo vajaa.

Tunnari: 9 kapulat oli rivissä. Alotti haistelun ihan hyvin, kerran pyörähti kapuloiden ulkopuolelta haistellen maata mutta jatkoi sitten kapuloilla, otti oman heti kun se osui kohdalle ja toi ihan ripeästi, edessä joutui korjaamaan otetta kun piti aivan reunasta kiinni ja kapula meinasi tippua. Sivulletulo tässäkin vajaa.

Luoksetulo: 10 tää oli hieno! Tuli oikein sopivaa vauhtia, ihan napakka stoppi ja korrekti eteentulo, jopa sivulletulo oli suora.

Kaukot: 10 nää oli kans hienot! Eka istuminen ei ollut ihan puhdas pomppu, vaan korjasi muutamalla pienellä askeleella asennon paremmaksi, ja s-i vaihdossa nosti vähän takajalkoja maasta mutta ei liikuttanut niitä eteen eikä taakse.

Zeta (tai siis L...): 9 lähti vähän tahmeasti seuraamaan, istuminen hyvä, mut siitä seuraamaan lähtö myös nihkeä, stoppikin hyvä, mutta seuraamaan lähtö oli pahin näistä, tuli selvästi viiveellä. 

Seuraaminen: 9 tässäkin lähti huonosti liikkeelle, mutta tsemppasi sitten ja teki ihan reippaasti. Joku vasemmalle käännös oli aika hätäinen ja liioitteli, ja peruuttaminen oli tosi rumaa, teki sen jotenkin omituisesti pomppimalla, ei noussut seisomaan ja kävellyt taakse niinkuin yleensä vaan loikki koko matkan puoli-istuvassa asennossa. Juoksu oli aika levotonta myös. 

Ruutu: 9,5 ennakoi stoppia mut aika vähän siihen nähden, mitä on ollut lähiaikoina. Vetäisi myös ruudun etunauhan mukanaan menomatkalla... Maassa ollessa kurotteli päällä ja vähän haisteli, ja seuraamiseen lähti nihkeästi, näytti siltä että haistelu jäi just kesken.

Ohjattu: 9 arvottiin oikea. Taas nihkeä seuraamiseen lähtö, ja nyt itse seuraaminenkin oli vähän vaisua, stoppi kuitenkin ihan napakka, ja itse nouto ihan ok. Eteentulo vähän vino, ja Fisulla oli molemmat tassut mun kenkien päällä. Sivulletulo vajaa taas kerran.

Kokonaisvaikutus: 10

Yht. VOI1 305p, KP ja 1. sija! Ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Fisu tsemppasi kyllä tosi hyvin, vaikka ei ollutkaan ihan oma itsensä. Ekat pari liikettä teki kyllä ihan normaalilla draivilla, mutta kaukojen jälkeen tuntui vähän laiskistuvan, ei vastannut enää niin hyvin sosiaaliseen palkkaan ja nihkeili seuraamiseen lähdöt. Kiva kuitenkin huomata, että pystyy tekemään "huonompanakin" päivänä ja yrittää sentään olla reipas vaikka ei olekaan niin innoissaan kun yleensä. Tässä video kokeesta. Nyt voidaan hyvillä mielin jättää toko vähän vähemmälle, jatketaan sitten kun valeraskaudesta on päästy. Aksaan se ei onneksi näytä vaikuttavan, niin sitä voidaan tehdä normaalisti, niin ei tarvitse aivan toimettomana olla. Tästä alkaa nyt sitten taas se kausi, kun mulla on vaan maxi-kolmosissa ja eeveeällässä kisaavia koiria... Kivaa, mutta toisaalta haikeaa. Fisu ei ole enää mun vauva joka kisaa vauvasarjassa, vaan isojen tyttöjen luokassa kaikkien huippujen kanssa sekä aksassa että tokossa :O

IMG_9809.jpg

Jotta elämä ei olisi liian hienoa ja menestyksekästä, niin uusi huolenaihe on Step. Se nimittäin alkoi tänään päivälenkillä ontumaan toista etujalkaa. Step liikkuu niin lyhyellä askeleella ja nopealla tempolla muutenkin, että siitä on ulkona vaikea sanoa, mitä jalkaa ontuu, mutta oli selvästi epäpuhdas. Kotona tutkin sen, enkä löytänyt mitään muuta kun pienen aristuksen oikean etutassun uloimman varpaan koukistuksessa, mutta sisällä mun mielestä näytti kyllä ontuvan vasenta, eikä oikeaa jalkaa. Annoin kipulääkkeen, ja otetaan nyt rauhallisesti, toivottavasti on vaan kyse jostain venähdyksestä.