Jee Ilona pääsi starttaamaan kisauransa tänään Purinalla! Meidän ihkaensimmäinen rata oli agilityrata sisällä hallissa, tuomarina Seppo Savikko. Rata oli tosi helppo, ja tiesin ettei siinä ohjauksen puoleen ollut meille mitään vaikeaa, kunhan vaan esteet osattaisiin suorittaa. Radalla oli kaikki kontaktit, kepit ja rangas eli juuri ne vaikeat esteet, ja rengas vielä putken jälkeen niin, ettei koira nähnyt sitä kovin paljoa etukäteen. Kävin lämppäesteillä tekemässä parit kepit puolikkaalla keppisarjalla (kun ei siellä muuta ollut), taas pari ekaa kertaa juoksi vaan ohi mutta sitten tajusi, ja pujotteli ihan hienosti oikein. Kisaradalle lähdettiin hyvällä fiiliksellä, oikeastaan ei ollut mitään väliä tuloksilla, kunhan vaan meillä olisi kivaa :) Ja siihen tavoitteeseen päästiin kirkkaasti! Alku meni tosi hyvin, kepeistä juoksi ohi mutta korjauksella aloittikin pujottelun oikein ja teki kepit hienosti loppuun asti. Yhdessä kaarroksessa meinasi karata radalta kun Anitan ystävä (jonka Ilonakin ilmeisesti tuntee) oli radan reunalla kuvaamassa, ja Ilona haistoi hänet ja meinasi käydä moikkaamassa. Jatkettiin sitten kuitenkin virheettömästi. Renkaalla tuli kehikosta, mutta korjauksella sitten oikein. Puomille tuli tosi vinossa kulmassa renkaan korjauksen takia ja siitä ylösmenovirhe, alasmenon teki hienosti. Eli 15vp ja yliaikaa kun korjailtiin noita kieltoja, mutta olen tosi tyytyväinen!! Tässä video.

Toinen rata oli hyppäri, ja se kisattiin pihalla. Eli taas eri esteet ja erilaiset kepit... Rata oli selvästi haastavampi kuin agilityrata, tässä joutui jopa ihan ohjaamaankin ja kääntämään. Etenkin loppu oli vaikea, renkaalle tultiin aivan vinosti, ja jos halusi vekata renkaalle, ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin tehdä takaaleikkaus seuraavalle hypylle ja kepeille tultiin umpikulmasta niin, ettei koiraa voinut mitenkään edes auttaa sinne. Arvasin jo tutustumisessa, että tämä kuvio on vielä liian vaikea Ilonalle, ja vaikea se olikin. Tälläkin radalla alku meni hienosti, muutama kaarros meni vähän pitkäksi mutta virheettömästi päästiin 10 ekaa estettä, sitten tuli yhdestä hypystä ohi kun en tajunnut että edellinen este syöttää niin pahasti vinoon (tästä tuli monelle muullekin sama virhe). Renkaalla taas kehikosta, tällä kertaa toiselta puolelta kuin ekalla radalla. Korjauksella taas ok, ja renkaan jälkeinen leikkaus menikin tosi hienosti, ja Ilona haki kepeille sisään kerrasta oikein (!!!!!!!!) mutta hämmentyi sitten ilmeisesti ja tuli pois. Uusinnalla teki taas hienosti kepit loppuun asti oikein, jee! Vika rima vielä alas. Eli 20vp ja yliaikaa tästäkin kun korjailtiin taas oikein urakalla kieltoja. Mutta tähän olen melkein vielä tyytyväisempi kuin ekaan rataan, nyt keskittyi hienosti koko ajan eikä bongaillut radan reunalta ihmisiä, ja alku meni oikeasti aika kivasti vaikka ei mitään ihan suoraa luukutusta edes ollutkaan :) Tässä video tokalta radalta. 

Summa summarum:

  • Oli ihan superkivaa päästä taas kisaamaan ykkösiin, vieläkin naama on yhtä hymyä :) On agility vaan aika siistiä!
  • Ilona oli tosi kiva ja rauhallinen kisapaikalla, ei yhtään huuda tai riuhdo tai muutenkaan ole ärsyttävä, mutta silti radalle lähtiessään on ihan innoissaan.
  • Seuraavalla kerralla haluan kokeilla kisaamista niin, että menen kisoihin yksin ilman ketään Ilonan tuttuja, niin ei ole ainakaan mitään ylimääräistä häiriötä Ilonan mielessä. 
  • Ennen seuraavia kisoja treenataan siis keppejä ja rengasta radalla, tämähän toki olikin jo tiedossa että ne on ne epävarmimmat esteet. Yritetään myös päästä johonkin vieraille kentille treenaamaan että erilaiset kepit tulisi tutuiksi.
  • Kontaktit meni tosi kivasti, olen jopa vähän yllättynyt, miten hyvin osasi!