Jouluviikon tiistaina käytiin Fisun kanssa koirahallilla treenaamassa tokoa Marjon ja Kaijan kanssa. Aloitettiin paikallaoloilla, otettin Fisun ja Ässän seuraksi kolme isoa pehmolelukoiraa istumaan riviin. Fisu ei noteerannut lelukoiria mitenkään, ei ehkä tainnut edes tajuta, että tässä on mitään sen kummallisempaa kuin normaalistikaan paikallaolon rivissä :D Otin istumista, kerran meinasi jätössä mennä maahan, ehti siirtää toista tassua eteenpäin ennen kun tajusi, että sanoin istu. Jäi hassuun asentoon, mutta en korjannut, vaan jätin niin, ja hyvin istui eikä siirtänyt tassua takaisin normaaliin asentoon. Kertaalleen otin maahanmenon, oli vähän hidas ja epävarma siinä. Huomaa, että en ole vähään aikaan käskenyt maahan. 

Paikallaolon lisäksi tehtiin eteenlähetystä, ruutua, tunnaria, parit kaukojen vaihdot ja pari kiertoa. Eteenlähetykset oli tosi hyviä, olin merkannut maahan rinkulan teipeillä, yhtään ei hämääntynyt siitä, vaan teki hyviä ja suoria eteenmenoja. Ruudut myös ihan ok, ehkä aavistuksen nyt ennakoi taas stoppia ruudussa ja jää pikkuisen turhan eteen. Tunnari oli katastrofi! Meni tosi reippaasti ja rennosti kapuloille, haisteli hätäisesti ja aivan reteesti otti oman viereisen eli toi väärän :O :O :O En edes muista, koska viimeksi olisi tuonut väärän! Sai moitteet, ja koitettiin uudestaan, eikä keskittynyt kyllä yhtään sen enempää kuin ekallakaan kerralla, taas nappasi vaan hätäisesti jonkun. Pidettiin kunnon puhuttelu, ja vaikeutin selvästi. Laitettiin tunnarikapulat seisovan lelukoiran alle, ja tosi lähekkäin, niin, että oikeasti joutuu keskittymään. Tämä auttoi, nyt meni aivan eri asenteella ja oikea löytyi heti. Ärsyttävää, miten tunnarissa tuon oikean mielialan löytäminen onkin vaikeaa. Jos on epävarma, tekee tosi tarkan ja siistin haistelun, mutta sekä meno että paluuvauhti on vähän hidas ja liikkuu löysästi, ja jos on liian itsevarma, saattaa näköjään rehvakkaasti vaan tuoda väärän ja on vielä varsin tyytyväinen itseensä. Kierrossakin sikaili, itse kierto oli vähän löysä ennen merkkiä, ja kierron jälkeen syöksyi vaan suoraan itse valitsemalleen kapulalle eikä yhtään kuunnellut :O Kaukoja tehtiin Ässä-belgin kanssa vastakkain, niin saatiin molemmille häiriötä. Otin Fisulle m-s vaihtoa ihan lyhyellä matkalla nami maassa, mutta silti oli tosi vaikeeta tehdä häiriössä ja tekniikka heti kärsi. 

Keskiviikkona käytiin Fisun kanssa pienellä päiväreissulla Oulussa, joululahjaostoksilla autokaupassa! Fisu oli mukana makutuomarina ja matkaseurana, ja onneksi oli, niin oli pakko välillä vähän pysähtyä haukkaamaan happea ja kävelemään. Gandalf jäi vaihtoautona Ouluun, ja Oulusta kotiutui uusi laumanjäsenemme Gabriel <3 Gabriel on rodultaan Skoda Octavia, ja vasta 3 vuotta täyttävä nuorukainen. Ihan näin kallista joululahjaa en olekaan koskaan ostanut :D

IMG_0108.jpg

Asiantunteva makutuomari

IMG_0109.jpg

Tästä alkoi meidän yhteinen matkamme :)

IMG_0112.jpg

Komea Gabriel

Joulun vietimme Alajärvellä sukulaisten luona. Koirat eivät päässeet kauheasti tekemään mitään, lenkkeiltiin vaan. Fisu teki yhden tunnaritreenin sisällä, ja hätäinen meno jatkui edelleen, parilla ekalla toistolla maisteli vääriä, ja kun kielsin, niin etsi kaikkialta muualta kuin väärien joukosta. Keskittymistä vaativat treenit kuitenkin toimivat taas, ja paransi koko ajan.

Kotimatkalla pysähdyin Tassukalliolle treenaamaan. Tehtiin Fisun kanssa tunnaria, ohjattua ja ruutua. Tunnarit oli nyt hyvät, ei mitään ongelmaa. Ohjatussa merkit oli ihan ok, kerran lähti keskikapulalle, kun ei bongannut oikeaa kapulaa aidan vierestä. Korjauksella ok, ja sen jälkeen ei enää mokannut. Ruudun bongasi tosi hyvin, mutta taas jäi vähän eteen, joten hinkattiin paikkaa lähietäisyydeltä. Tokojen jälkeen käytiin tekemässä vähän aata. Siirsin nyt etupalkkaa kauemmas aan alastulolta, ja enimmäkseen teki hyvin. Kaksi loikkaa teki, ja molemmista sai tiukan palautteen, eikä palkannut itseään pallolla vaikka se olisi ollut tarjolla. Korjauksella oli joka kerta hyvä loikan jälkeen.