Sunnuntaina vietettiin Saran ja Stepin yhteisiä valiojuhlia grillaamalla ja nauttimalla Saran hyppy-AVA kakusta ystävien kanssa :) Stepin hyppy-AVA muffinssit syötiin jo aikaisemmin agilitytreeneissä... Step tarjoili kolmen suklaan muffinsseja, ja Sara puolestaan sitruuna-vadelmajuustokakkua. Tässä vielä kuvatodisteet mun leivontataidoista:

Tällä viikolla ollaan treenailtu useampaa lajia, muistankohan edes kaikkea....

Jälkeä 2 kertaa: tiistaina(?) ja torstaina. Tiistaina tein peltojäljen pulkkamäkeen, vissiin 4 tai 5 kulmaa, joista ainakin 2 oli piikkejä, ja pituutta joku 400m, vanheni tunnin ja nameja siellä täällä, keppejä vissiin 5. Jana oli hätäinen, eikä kiinnittynyt kunnolla jälkeen, ekaan kulmaan asti poukkoili vähän miten sattuu. Kulman jälkeen kiinnittyi jälkeen, ja jäljesti tosi kivasti pitkälle suoralle saakka. Suoran poikki kulki tuoreet harhat, näin nimittäin pulkkamäellä sedän ja labbiksen juuri silloin kun lähdettiin janalle. Harhat Step selvitti kuitenkin hyvin, ja taas mentiin pitkän matkaa hienosti. Vasta ihan viime metreillä alkoi ongelmat, siellä oli todennäköisesti lisää harhoja, ja Step vaihtoi harhajäljelle jossain viimeisen kulman paikkeilla. Annoin mennä vähän matkaa, jos tajuaisi itse, mutta ei, jatkoi vaan ihan väärään suuntaan joten kiskoin liinasta pois ja nostatin jäljen uudestaan vähän ennen vikaa keppiä. Kaikki kepit nousi, mutta jäljestykseen en ollut tyytyväinen. 

Torstaina kävin tallomassa metsään alokasluokan kisajäljen tyyppisen jäljen. Ihan 500m jälkeen ei maasto riittänyt, joten jäljestä tuli 350m pitkä, 2 kulmaa, 6 keppiä ja vanheni tunnin. Jana 15m, jälki lähti oikealle. Jana oli tosi hieno, nappasi heti jäljen oikein ja lähti määrätietoisesti ajamaan. Eka suora meni tosi hienosti, 2 ekaa keppiä nousi varmasti ja jäljesti tosi tarkasti. Eka kulma oli huono, hukkasi jäljen eikä ollut riittävän tarkka. Pyöri tässä kohtaa tosi pitkään, kiskoi ihan vääriin suuntiin, mutta en päästänyt vaan odotin niin kauan että otti oikean jäljen. Kolmas keppi löytyi ennen tokaa kulmaa. Kulman selvitti hienosti, ja sen jälkeen tuntui jäljestävän tosi kivasti, mutta ihmettelin, miksei keppejä nouse. Mentiin pitkän matkaa eikä yhtään keppiä noussut, näytti kyllä jäljestävän, mutta ei tainnut oikeasti olla jäljen päällä. Ennen vikaa keppiä lähti kiskomaan ihan väärään suuntaan, en päästänyt vaan odotin että nostaa uudestaan oikean jäljen. Vika keppi nousi ok. Palkkasin siitä, ja otin liinan irti ja lähdin kävelemään jälkeä takaisinpäin, katsomaan löytyisikö metsään jääneitä keppejä. Vitoskeppi löytyikin varsin pian, ja sain palkattua siitä. Neloskeppiä ei löytynyt ollenkaan.

Jälkipohdintaa: jostain syystä jälki ei ole tänä keväänä oikein luistanut. Viime syksynä tuntui että Step jäljesti todella hyvin, ja yritin saada sille koepaikkaakin. Nyt keväällä kaikki jäljet ovat menneet enemmän tai vähemmän pieleen. Mikä mättää??

  • voisiko Stepillä olla taas nenäpunkkeja? Jos sen nenä ei toimi, niin ei olisi ihme jos jäljestyskään ei luista
  • olenko tehnyt liian helppoja jälkiä? Step tuntuu olevan tosi huolimaton, suorilla ja helpossa maastossa menee hyvin, mutta kulmat ja tiheä maasto tuottaa paljon vaikeuksia.
  • onko meillä ollut vain huonoa tuuria? Olen treenannut huonoissa maastoissa, joissa on paljon harhoja, jos harhajäljet ovat syynä ongelmia
  • tai ehkä nämä kaikki yhdessä...?

Tokoa 2 kertaa: Tiistaina illalla Lean ja Jennin kanssa Heurekan nurmikoilla. Otin Stepille EVL-liikkeet liikkuroituna kahdessa osassa, tavoitteena tehdä katsaus siihen, missä mennään. Tehtiin liikkeet sekoitetussa järjestyksessä, paikallaoloissa en mennyt piiloon ja kävin palkkailemassa. Liikkeet ja analyysit liikejärjestyksessä:

Seuraaminen: vähän levotonta, seilasi ja pää pyöri. Alotukset huonoja, näitä pitää tehdä, että saisin alusta asti asenteen kuntoon.

Ruutu: merkille ok, ruutu oli vasemmalla. Käskyllä lähti aivan vinoon, kuvitteli varmasti että tehdään ohjattua. Ennen kun ehdin tehdä mitään, löysi nurmikolta jotain juuri niiltä main, missä ohjatun kapulat olisivat olleet, ja toi sen mulle. Vähän Stepsu katsoi mua kummastuneena, kun nauroin kippurassa :D Step oli tuonut mulle jonkun epämääräisen lankakerän (ehkä joku hajonnut koiranlelu?) ruutu-käskyllä... Hihitellen lähetin sen uudestaan merkille ja ruutuun, nyt löytyi ruutukin :D Loppuosa ok.

Hyppynouto: oli ihan hieno

Kaukot: ei noussut ekalla istumaan, mur!!!!!! Muuten ihan hyvät vaihdot.

-tähän väliin tauko-

Zeta: oli aika kiva, kaikki asennot oikein, ja seuraaminenkin ihan hyvää

Ohjattu: arvottiin oikea. Merkki vajaaa, korjasin sen. Itse ohjattu oli hieno.

Tunnari: hieno oli, nuuski rauhallisesti ja toi oman, luovutus kiva.

Luoksetulo: tosi hyvä Stepiksi!!!!

Paikallaoloissa ei mitään valittamista, ei reagoinut hämäyskäskyihin. 

Torstaina tehtiin tokoa sillä välin kun jälki vanheni. Otin merkkiä, seuraamisen liikkeellelähtöjä ja kaukoja. Merkillä vaihtelevaa menestystä, välillä meni tosi hienosti, mutta muutaman kerran jäi vajaaksi. Merkillä tuntuu, että reagoi liikaa mun "sto" käskyyn, vaikka sen ei pitäisi tarkoittaa Stepille mitään. Seuraaminen oli tosi hienoa, ja kaukoissa ei myöskään yhtään mokaa.

Hakua: torstaina aamupäivällä käytiin Kisällintiellä treenaamassa koulukavereiden kanssa. Alue oli joku 200m, ihan kivaa perusmetsää, näkyvyyttä ei kuitenkaan kauheasti. Aloitin vasemmasta etukulmasta, sinne tyhjä. Lähti vinoon, komensin tiukasti pois ja lähetin uudestaan, uusinnalla tosi hieno pisto! Oikealla maalimies joku 20m kulmasta eteenpäin, tänne myös hieno pisto ja ilmaisu. Sitten vasemmalle, tein tarkoituksella ilkeän piston, maalimies oli 15m keskilinjalta, lähetin eri kohdasta, niin että jos sillä ei olisi nenä auki, ei voisi mitenkään löytää. Mutta mitä vielä, hienosti löysi, eli kyllä se nokka nyt vaan toimi... Sitten tyhjää, oikealle, vasemmalle, ja taas oikealle. Palkkasin kaikista tyhjistä keskilinjalla. Teki älyttömän hienoja pistoja, kaikilla kääntyi hienosti aluetta eteenpäin, ja tuli pois yhdellä käskyllä! Vika pisto vasempaan takakulmaan, josta löytö ja ilmaisu. Olen aivan älyttömän tyytyväinen koko treeniin, meni just niinkuin suunnittelin, ja kaikki pistot hyviä! 

Agilitya: torstaina illalla Ojangossa eka treenit ulkokentällä, kouluttajana Teemu Linna. Tuttuun tapaan Teemun treenit sisälsi syvällistä pohdintaa ja uusia ajatuksia :) Rata oli ihan kiva, ei mikään supervaikea, teemana peruskäännökset. Alku meni tosi kivasti, niistoa hiottiin muutama kerta, seisoin itse vähän oudosti mutkalla. Kepeille mentiin vauhtisuoralta avokulmaan, tämän Sara suoritti upeasti :) Saatiin kehuja, on mennyt opit perille ja kepit parantuneet aivan hurjasti viime kesästä. Puomin jälkeen oli 180 asteen käännös viereiselle hypylle, putki ansana. Tätä jouduttiin tekemään muutama kerta, käännös valui kunnes tajusin itse sijoittuvani väärin. Sitten hiottiin muurin jälkeistä käännöstä. Muurilta sain kääntymään hyvin, mutta rytmitys oli pielessä, ja tuli seuraavasta hypystä ohi. Ja sitten ongelmia tuottikin aa-putkierottelu, en saanut sitä MILLÄÄN putkeen... Teemun treeneistä jäi käteen:

  • turhia flippejä ja vastakäännöksiä ei kannata viljellä radalle (olen tästä täsmälleen samaa mieltä, enkä niitä juurikaan ole harrastanutkaan...)
  • valssissa jalkaterä määrää suunnan, johon rata jatkuu. Tätä jouduttiin treenaamaan ihan kuivaharjotteluna, että hahmotin. Tämä on aika perustavanlaatuinen ongelma, jonka takia mun valssit usein valuu
  • kuljetuksissa olkapään alasvieminen helpottaa
  • kuljetusta pitää treenata, Sarppa on vähän tuhma eikä tule ihan helpolla kuljetuksiin...

Step kävi keskiviikkona fyssarilla: käytiin ekaa kertaa Riina Kellmanin vastaanotolla. Step on ollut kyllä ihan ok, mutta halusin tarkastuttaa lihaksiston kunnon kun ei olla vähään aikaan käyty. Rintarangasta löytyikin kireyttä, samaten ranteesta. Ei kuitenkaan mitään hälyttävää. Uskon (tai ainakin toivon) että Stepin kropan hallinta on vaikuttanut tähän: Step ei ole ollut enää pitkään aikaan kovin pahasti jumissa, toisin kuin silloin 1-2v ikäisenä, jolloin siitä löytyi joka kerta hierojalla/fyssarilla ihan kunnon jumeja. Samaten Stepin hyppääminen agilityssa on parantunut aivan huomattavasti muutamassa vuodessa, tästäkin haluaisin ainakin kiittää kropanhallintaa ja syvälihasten treenaamista.