WAO-reissusta toivuttu, ja tällä viikolla ollaan keskitytty valmisteluihin toko-SM:iä varten. Tiistaina aamulla kävin treenaamassa tokoa Viikissä nurmikentällä, otettiin vauhtiliikkeitä kun iltapäivällä Fisulla oli fyssari varattuna, ja sen jälkeen pitää huilia. Aloitettiin kierto-ohjatulla, tein ensin kierron josta palkkasin, sitten yhden stopin istumaan, ja sitten molemmat puolet kertaalleen. Fisu oli oikein hyvä, ei mokannut mitään ja eteentulotkin oli aika hyviä. Sitten eteenlähetyksiä ja ruutua. Eteenlähetyksistä taas osa vinoja, ja muutama suht suora, jossa olisi ollut lelu valmiina, mutta Fisu ei löytänyt sitä ruohon seasta ja meni vähän etsiskelyksi. Ruudut oli hyviä. Sitten tauon jälkeen tehtiin ohjattu, ja vielä pari eteenmenoa, ettei jää paha mieli. Ohjattu oli tosi hyvä, otettiin molemmat puolet ja palkkasin vauhdista. Eteenmenoissa taas samanlaisia, hukkasi lelun ruohoon ja joutui etsiskelemään. 

Fyssarilla Fisusta löytyi pieniä jumeja lantiosta ja oikealta puolelta rintarangasta, ne saatiin kuitenkin hyvin auki. Käytin Fisun puntarissa, painoa oli nyt vain 14,6kg, eli aika hoikassa kunnossa on! Aiemmin on ollut sen noin 15kg.

Tiistai lepäiltiin vaan kotona, keskiviikkona käytiin treenaamassa rauhallisia juttuja. Tehtiin ensin paikallaolo, laitoin Fisun istumaan Saran ja Stepin väliin. En laittanut Fisua ollenkaan maahan, kutsuin Saran ja Stepin sen vierestä pois, ja Fisun palkkasin istumisesta. Hyvin istui! Sitten tehtiin liikkeinä tunnari, kapulan luovutuksia ja pitoa edessä ja seuraamisen peruutusta. Tunnari oli hyvä, tehtiin kaksi toistoa ja molemmilla oikein hyvä haistelu ja nätti luovutus. Ohjatun kapulaa yritti aluksi tuoda aika vinoon, mutta pienen muistuttelun jälkeen tajusi korjata. Seuraamisen peruutuksessa palkkailin namilla seisomisesta.

Torstaina käytiin Hakunilan urheilupuistossa bordercollieiden erikoisnäyttelyssä (!!), ei tosin näyttelyyn osallistumassa vaan treenaamassa tokoa Tiltun kanssa kehien laidalla häiriössä. Otin Fisulle pari lyhyttä paikallaistumista, joihin sain häiriökäskyjä, seuraamista, zetan asennot, kaukot ja ruutua. Kaiken kaikkiaan varsin onnistuneet treenit! Saatiin sopivasti häiriötä ja taputuksia, kaukoja pystyi tekemään ihan kohtalaisen hyvällä asenteella, muutaman kerran vain tahmeili. Seuraaminen tuntui ihan hyvältä, zetan asennot kaikki oikein. Eteenlähetyksiä tehtiin kolme, kaksi niin, että kävin näyttämässä, ja viimeinen valmiina olevalle pallolle. Nyt meni joka kerta suoraan. Ruutuun laitoin kertaalleen, löysi hienosti vaikka vieressä seisoskeli ihmisiä ja ruutu oli aivan kehänauhan vieressä. 

Perjantaina tehtiin vielä viimeiset viimeistelyt, pyysin äidin avuksi. Otettiin ensin paikallaolo niin, että Sara oli Fisun kaverina istumassa, ja äiti yritti käskeä Saraa maahan. Sara yllätti, eikä sekään totellut äidin käskyä :D Fisu piti hyvin kontaktia muhun ja istui. Sitten aloitettiin liikkeinä tunnarilla, T:n muotoisessa kuviossa oma oikealla reunassa. Aloitti haistelun vasemmalta, otti oman heti kun tuli kohdalle, luovutuskin siisti. Sitten luoksetuloa, jätin takapalkan äidille, ja otin stopin ja siitä palkka taakse. Ennakoi vähän stoppia loikkimalla, joten annoin tulla aika lähelle ennen kuin pysäytin. Stoppi oli tosi hieno. Sitten kertaalleen suora luoksetulo niin, että takapalkka oli äidillä, mutta mulla oli vielä parempi palkka omassa taskussa. Tuli ihan hyvin eteen, palkkasin siitä. Seuraavaksi ohjattu, äiti kävi kävelemässä kapulat, ja otin molemmat kertaalleen. Oli ihan hyvät, ja merkitkin ihan vauhdikkaita. Sitten vielä yksi eteenlähetys ja yksi kierto, tein niin, että kävin ensin näyttämässä eteenlähetyksen kohdan, sitten otettiin kierto, jossa matkalla häiriöpalloja ja kapulat ohjureina, ja sitten se eteenlähetys. Teki tosi nätisti molemmat, kerrasta oikein. Lopuksi vielä pari ruudun loppuosaa ilman ruutua, ihan hyvin tuntui tulevan seuraamiseen. Eteenlähetyksen korjaukset oli tarkoitus ottaa, mutta ne unohdin, joten ne täytyy tehdä vielä ennen kisoja.