Olen ollut pirullinen viimepäivinä :) Aloitetaan pk-touhuista. Hakutreeneissä viikonloppuna Saralle 5 löytöä, ajattelin nyt puuttua tuohon tolkuttoman kokoisten pistojen tekemiseen, ja laittaa maalimiehet lähekkäin ja pelkkiä löytöjä. Eka pisto vasempaan etukulmaan, mm oli alueen ulkopuolella, etukulmasta lähti alueelle päin leveä polku jota käytettiin alueen rajana, maalimies siis polun toisella puolella. Arvasin, että Sara lähtee polkua paahtamaan, ja halusin, että saa pienen huomautuksen siitä. Teki juuri niinkuin arvelin, lähti polkua pitkin, mutta hyvin oli nokka auki, kääntyi melkein heti ympäri ja ilmaisi maalimiehen. Oikea etukulma oli ihan tavallinen suora pisto suorapalkalla, ekalla lähti vinoon aluetta eteenpäin, huusin pois. Lähetin uudestaan, nyt lähti toiseen suuntaan vinoon, eli alueen ulkopuolelle, mutta annoin mennä, löysi. Sitten vasemmalle, aivan kauhea pisto taas... Lähti vinosti aluetta taaksepäin, kävi etukulmassa, huusin pois. Uusi lähetys, taas lähti vinoon, aluetta eteenpäin, ennen kun ehdin huutaa, sai hajun ja kääntyi taaksepäin, blääh. Sitten oikealle, sinne ihan ok suora pisto. Vasen takakulma, sinne sentään suora pisto. Seuraavalla kerralla on pakko ottaa jotain apuja että saadaan pistot suoriksi...

Hakutreeneistä suoraan viestitreeneihin. Treenattiin nyt ekaa kertaa epäonnisen 2-luokan kokeen jälkeen, koko treeni mentiin sillä asenteella että jos ei juokse niin tämä treenaaminen loppuu tasan siihen. En näe mitään järkeä treenata koiran kanssa jotain, mistä se ei tykkää ja mitä se ei halua tehdä. Koirien takiahan tätä tehdään, ja meidän pitäisi muistaa, että koiralle pitää löytää sille sopiva laji, vaikka se ei olisi juuri se ohjaajan oma lempparilaji. Tein tarkoituksella aika vaikean treenin, silläkin uhalla että epäonnistuu. Oltiin Petikossa Pyymosantiellä, mä lähdin metsään molempien koirien kanssa. Eka pätkä oli vähän vajaa 400m. Lähetin Stepin, ja jatkettiin Saran kanssa matkaa. Eka jälki oli 300m, toka jälki n. 350m. Sara sai juosta 2 pätkää, C-A ja A-D, kävelin sen kanssa takaisin. Step juoksi kaikki 5 matkaa, varmasti ja hyvällä motivaatiolla, ei pienintäkään merkkiä ongelmista. Ehkä me ei sitten luovuteta ihan vielä :)

Jonain päivänä (ehkä perjantai?) treenattiin tokoa, olin ilkeällä päällä ja treenasin ensin merkkiä niin että ohjatun kapula oli n. 1m päässä merkistä. Stepsu ei hämääntynyt ja teki nätisti merkkejä. Sitten ruutu-ohjattu-erottelua, ensin ohjatun oikea, sitten lähetin ruutuun oikealle, ei mitään ongelmaa. Treenasin myös luoksetulon maahanmenoa, meni sikahyvin :) Jee, tää näyttäisi toimivan, mutta tulee kyllä kiire että saan sen valmiiksi 3.12. kisoihin! Lopuksi kaukoja, muuten ok mutta s-m vaihdolle pitää tehdä jotain, ja pian! Epäonnistui useamman kerran putkeen, jaiks! Tekniikka on väärä, siirtää etutassuja. 

Tänään Lean kanssa Ojankoon tokoilemaan (ja vähän aksaamaan kans!). Stepille kuuntelutreeni, oheisen kuvan mukaan:

Mustat pallerot on merkkejä, 4&12 ohjatun kapulat, 9 hyppy ja 8 metallikapula. Ja itse seisoin siis koko ajan 1. merkillä, ohjasin Stepsua käskyin ja käsimerkein. 2 ekaa merkkiä ok, vasemmanpuoleinen ohjattu ok, toi vähän epävarmasti sivulle. Merkki ok, ruutuun lujaa, nappasi siellä heti metallin suuhun mutta pysähtyi kun huusin seis. Toi hienosti hypyn kautta, ja luovutti eteen, jee, opit on mennyt perille :D Merkki ok, mutta oikeanpuoleinen ohjattu oli vaikea, kun oli kertaalleen käynyt jo ruudussa. Meinasi lähteä koko ajan ruutuun, pysäytin ja laitoin takaisin merkille. Yritti lähteä varmaan ainakin 3 kertaa ruutuun ja 2 kertaa lähti keskimmäiselle ohjatun kapulalle. Alkoi jo turhautua, ja se ilmeni niin ettei totellut enää seis-käskyä. Lopulta sain viimein ohjattua sen oikealle kapulalle, ja voi sitä riemua :D

Tarkoitus oli ottaa sama treeni myös Saran kanssa, mutta ei ehditty, kun kentälle tuli muita. Siirryttiin pk-kentän puolelle, ja otin Saran kanssa hyppyjä. Kolautti taas metriseen, taisi johtua narupallosta, tyhmä minä (taas kerran!). Kantaa palloa siitä narusta, ja hypätessä pallo osuu esteeseen ja häiritsee Saraa. Otin tennispallolla ja kapulalla, niillä no problem.

Otin myös Stepin kanssa hypyt, 80cm esteellä puhdas mennen tullen, metrisellä ponnistaa molempiin suuntiin, tuo kuitenkin reippaasti joten antaa ponnistaa. 

Otettiin myös vähän aksaa, molemmat oli oikein hienoja :)