Viime viikolla mulla oli vapaata koulusta, joten aamupäivisin oli kivasti aikaa treenata kaikenlaista :) Keskiviikkona aamulla käytiin Claudian kanssa IHAH:in hallilla Tattarisuolla tokoilemassa. Mun koirat ei ole koskaan käyneet siellä, joten saatiin hyvä tilaisuus treenata vieraassa paikassa! Aloitin Stepsun kanssa kierto-ohjatulla. Laitoin ensin hypyt aivan vierekkäin, n. 1m päähän toisistaan ja juoksutin niiden läpi vaan palkalle. Sitten siirrettiin hypyt paikoilleen 5m päähän toisistaan ja otettiin kiertoa. Pari kertaa meni hypyille, mutta yllättävän vähäisellä väännöllä suostui kiertämään! Palautukset oli hyviä, tuli joka kerta hypyn kautta. Sitten eteenmenoa seinää kohti, tämäkin toimi kivasti! Seuraavaksi vuoroon Fisu. Aloitin muistuttelemalla ruudun kosketusalustaa, hyvin näytti muistavan joten vein alustan ruutuun ja siirryttiin tekemään kierto-ohjattua. Ruutu oli ihan kiertomerkin takana, mutta hyvin keskittyi eikä mennyt ruutuun vaan kiersi hienosti :) Jonkun kerran meinasi mennä hypyille, mutta sain korjattua. Korjauksista veti kuitenkin sen verran kierroksia ylös, että murisi merkkiä kiertäessään :D :D Tälläistä sillä ei olekaan ennen tullut! Palautukset oli nyt huonoja, tuli useamman kerran ohi hypystä kun sukelsi sieppaamaan kapulaa pää alhaalla ja niin kovalla vauhdilla ettei ehtinyt bongata hyppyä ennen kuin oli jo tullut ohi. Sitten ruutua, jätin ihan tarkoituksella kiertomerkin ruudun viereen, jotta joutuu oikeasti kuuntelemaan. Tosi hienosti erotteli tämänkin, ei mokannut kertaakaan! Sitten kalanen tauolle, ja tauon jälkeen jatkettiin luoksetulon stopeilla. Tehtiin avustajan kanssa takapalkalla, muutama läpijuoksu ja kaksi stoppia. Stopeissa hyvä jarrutus, vähän kääntyi vinoon molemmilla, mutta positiivista on se, että kääntyi eri suuntiin eri kerroilla, eli ei siis ole ainakaan kroonisesti vino toiseen suuntaan :) Lopuksi vielä tunnaria. En tiedä mikä tässä nyt oli sitten vikana, toi joka kerta väärän! Tunnari on toiminut kivasti lähiaikoina, joten vähän erikoista... Ehkä nuo kaikki vauhtiliikkeet alla ei ollut sitten hyvä juttu...?

Torstaina käytiin aksaamassa Ojangossa. Tai no, lähinnä estetekniikkaa tehtiin, ei juurikaan mitään ohjausta. Aloitettiin hyppytekniikalla, eka pitenevä sarja välein 6-7-8, sitten perussarja 6 jalan väleillä, ja sitten etäisyyden arviointi 9-10-11 jalan väleillä. Fisu oli ihan super, tosi hienosti keskittyi kaikkiin harjoituksiin ja sovitti hyvin askeleensa väleihin. Jännä, että ongelmat ponnistuspaikan arvioinnissa radalla ei tule ollenkaan esiin näissä treeneissä. Step ja Sara saivat tehdä myös hyppytekniikat ihan mielenvirkistykseksi. Sara oli hieno, mutta Stepin hyppääminen oli aivan karmean näköistä... Ei todellakaan ole rennon ja helpon näköistä, vaan joutui oikeasti ponnistelemaan, jotta sai askeleensa sopimaan. Hyppyjen lisäksi Fisu treenasi aata ja keppejä. Aalla nyt jostain syystä teki tosi huonoja toistoja, useamman ruman loikan peräkkäin!! Längen kanssa menee kyllä joka kerta nätisti, mutta ilman länkeä loikkasi, eikä edes ottanut onkeensa vaikka huomautin, vaan teki saman uudestaan! Voi hitto, jos aa alkaa nyt hajoamaan. Kepitkin oli tosi huonoja, jätti useamman kerran kesken! 

Perjantaina käytiin iltasella taas tokoringin treeneissä ATD-hallilla. Olin jotenkin siinä uskossa, että meitä oli tulossa tosi paljon, joten en ollut suunnitellut mitään treeniä, vaan ajattelin ottaa pelkät paikallaolot Fisulle. No, meitä oli mun lisäksi kaksi paikalla, joten sitten piti vähän improvisoida muutakin :D Fisulla oli ihan kauheasti energiaa, joten tehtiin ruutua että sai purkaa höyryt pois. Alusta valmiina ruudussa, ekalla kerralla ei tainnut hokstata koko alustaa vaan tarjosi paikkaa vakimestaansa eli oikeaan laitaan. Sen jälkeen oli ihan ok. Sitten yksi luoksetulo suorana läpijuoksuna, ja sitten niin, että jätin normaalisti maahan mutta Tiia seisoi kalan takana palkan kanssa, ja vapautin stopista taakse. Meni tosi kivasti. Sitten vielä tunnari, kertaalleen oman piilotus ja sitten iso rinki jossa vääriä n. 20. Hienosti teki, ei aikomustakaan tuoda vääriä. Sitten niitä paikallaoloja, tehtiin eka häiriökäskyjä (maahan ja sivu) sivulla istuessa ja sivulla maatessa, ja sitten porukalla uutta EVL:n kutsua, eli laitettiin koirat riviin ja keskimmäinen kutsuttiin. Fisu ei reagoinut muiden käskyihin, omalla vuorolla tuli vähän hitaasti. Lopuksi otettiin vielä häiriötreeniä, muut tekivät kaukoja ja mä seurautin Fisua ympäriinsä. Seuraaminen tuntui aika kiihkeältä, vähän painoi taas. Tätä on ollut nyt ilmassa, vähän tuntuu nyt kierrokset nousseet ja asento on noussut myös vähän korkeammaksi. Periaatteessa tykkään, ei ole juurikaan valunut nyt eteen. Katsotaan, katsotaan...

Lauantaina koirat olivat hoidossa kun olin itse Messarissa töissä. Mukaan tarttui ihana kehulelu, kala arvostaa <3

IMG_9834.jpg

Fisu (ja sen ystävä halinois Tuhma) ovat tainneet jumittua ikuisiksi kakkosiksi aksassa... Käytiin sunnuntaina kisaamassa aksaa Kotkassa Fisun ja Tuhman kanssa Emman ollessa Messarissa talkoilemassa. Tarjolla kolme agirataa, kaikilla tuomarina Jari Suomalainen. Eka rata oli aivan superkiva ja helppo, suoraa luukutusta koko rata. Menin ensin Fisun kanssa, tehtiin ihan ok rata mutta aalla törkeä loikka ja kontaktivirhe!!! Voi helvetti, nyt se sitten tapahtui myös kisoissa, teki aivan identtisen suorituksen kuin mitä torstaina treeneissä. Tuli pikkuisen huonossa kulmassa aalle, mutta kyllä sen pitäisi osata itse sovittaa silti askeleensa, jos vaan vaivautuisi yrittämään. Vitosella sija 3 ja palkintoja, mutta ei paljoa lämmittänyt. Tässä video.

Tuhman kanssa sitten sama homma aalla, eli sekin loikkasi! Eipä ole aiemmin harrastanut loikkimista, joten ehkä tuossa rataprofiilissa nyt jokin houkutteli loikkaamaan... Lisäksi kielto renkaalta, aivan suoralla juoksi vaan ohi jostain mystisestä syystä. Eli 10vp.

Toka rata oli selvästi vaikeampi kuin eka, mutta ihan kiva silti. Nyt aalta käännyttiin 90 astetta, ja edessä puomi ansana. Otin Fisun kanssa aika tiukan käännöksen kontaktilta, nyt juoksi sitten ihan nätisti alas. Sen sijaan ennen keppejä HYL, ei vaan kääntynyt riittävästi ja kävi hyppäämässä yhden ylimääräisen hypyn. Tämä oli ihan mun moka, taas näitä Steppiohjauksia... Fisu ei käänny yhtä vähällä työllä, vaan vaatii tehokkaampia ohjausvalintoja käännöksiin. Muuten tosi siisti rata. Tässä video.

Tuhmalle sitten vähän vähemmän siisti rata, tiputti aata edeltävän riman, aalla loikkasi taas kontaktin ja aalta en saanut kääntymään, kävi koskemassa puomiin eli HYL. Loppurata oli sentään ihan hieno, ja se kohta, jonka hyllytin Fisun kanssa, toimi Puhmalla hienosti kun ohjasin itse paremmin. 

Vika rata oli taas vähän helpompi, oikeastaan vaan yksi hankalampi kohta, juuri ennen aata valssi, jonne tuli tosi kiire ja josta piti päästä pois alta. Ja siihen se rata sitten kosahtikin. Ehdin kyllä valssiin, mutta suunta oli vähän väärä, ja valssin jälkeen katse koirassa törmäsin itse vieressä olevaan putkeen ja meinasin kaatua, ja Fisu tuli pois aalta :((( Tyhmä, tyhmä minä miksen katsonut eteeni! Uusinnalla aalle ja taas juoksi ihan nätisti kontaktin. Muuten hieno puhdas rata ja taas palkintoja vitosella, mutta voi hitto kun harmitti!!! Olisi voittanut ihan ylivoimaisesti nollalla... Tässä video kalasta ja tumpelosta ohjaajasta.

Tuhmiksen vika rata loppui hyvin lyhyeen. Tokana esteenä oli rengas (tultiin suoraan ja jatkettiin suoraan), hyppäsi aivan täysiä päin rengasta ja meni nurin aika inhottavan näköisesti. En keksi mitään syytä, miksi ei osannut rengasta näin helpossa kohdassa tai miten olisin voinut ohjata kohdan toisin, ilmeisesti ei vaan katsonut kunnolla eteensä. En uskaltanut jatkaa rataa vaan tultiin pois.