Tokon valintakokeiden kierros päättyi meidän osalta pettymykseen ja mielipahaan. Kaipa se on niin, että jos on riittävän hyvä ja odotukset on isot, niin putoaa myös korkealta. Vaikka perjantain viimeiset viimeistelytreenit meni ihan hyvin, Tampereen valintakokeet eivät menneet sitten odotusten mukaisesti ja joudumme todennäköisesti hautaamaan haaveet ulkomaanmatkoista tämän vuoden osalta.

Lauantaina tuomareina Carina ja Jaana Tala. Juoksunartun kanssa jouduin luonnollisesti odottamaan ihan koko päivän, eli melkein 6h häkissä istumista ennen omaa vuoroa. En pystynyt valmistelemaan juuri ollenkaan, sain tuoda koiran halliin vasta juuri ennen omaa vuoroa, ehdin ottamaan parit kaukojen vaihdot ja kapulan luovusta. Fisu tuntui ihan kivalta ja energiseltä. 

Kiertohyppynouto: 9,5 oli ihan kiva, hieno stoppi ja oikein näppärä nouto, vaikka haettavan vasemman kapulan puolella oli ruutu häiriönä. Sivulletulo oli ihan aavistuksen vino, heitti niin vauhdilla pyllyä että vähän meni yli.

Luoksetulo: 9 tää oli kanssa hyvä! Vika pätkä aavistuksen hitaampi, kuten aina. Stopit oli napakat molemmat.

Ruutu: 0 aivan täydellinen eteenmeno, ruutuun pinkoi hirveää vauhtia. Stoppasin välittömästi kun oli etunauhalla, mutta meni niin lujaa, että vaikka reagoi stoppiin hyvin, valui ihan taakse. Seisoi vähän vinottain niin, että en ihan nähnyt, missä Fisun takajalat oli, mutta arvelin sen olevan sisällä tai vähintäänkin tulevan maahanmenossa sen verran eteenpäin että sitten on sisällä, mutta toinen takatassu olikin sitten muutaman sentin takanauhasta yli.

Seuraaminen: 8,5 tuntui ihan hyvältä, peruutuksessa jotain vähän seilasi. Kommenttina (ja pistevähennykset siitä), että meinaa istua temponvaihdoksissa.

Tunnari: 0 meni hyvin kapuloille, aloitti haistelun oman kohdalta ja nosti sen heti. Ihan ei kuitenkaan riittänyt itsevarmuus tuoda haistelematta muita, joten pudotti, haisteli muut, tuli takaisin siihen sakaraan jossa oma oli, ja hätäisesti nappasi viereisen. Tää oli tosi harmillinen virhe, ihan kertakaikkiaan vahinko, Fisu ei varmasti itsekään tajunnut, ettei ollutkaan oikea.

Kaukot: 9,5 vähän nihkeät i-s ja m-i.

Zeta: 9 tää oli ihan hieno, kommenttina oli että loppuperusasento olis voinut olla ripeämpi

Ohjattu: 8,5 merkillä hidasti vähän ennen merkkiä. Nostossa sähläsi jotain niin, että piti kapulaa hassusti ihan vinossa, mutta ei korjannut otetta. Sivulletulo oli vaikea kun kapula oli oudosti päin ja luovutti vähän vinossa että mahtui kapulan kanssa.

Paikalla istuminen: 10

Paikkamakuu ja luoksetulo: 10 maahanmeno oli vähän hidas, luoksetulo ja sivulletulo hienot

Yhteensä 230p eli 2-tulos ja meidän koko koeuran surkein tulos. Todella harmittavia virheitä, paljon mielummin sulattaisin isot pistemenetykset jos Fisu olisi oikeasti ollut huono, mutta kun se tuntui kivalta kehässä, se oli hyvässä mielentilassa ja teki kaiken muun paitsi tunnarin juuri niin hyvin kuin osaa. Tunnari on ollut nyt muutenkin vähän epävarma, enkä tiedä, kuinka paljon juoksu vaikuttaa noissa herkemmissä liikkeissä jotka tekee rauhallisessa mielentilassa. Tässä video lauantailta.

Sunnuntaille koitin tsempata itseäni, että nyt en ainakaan itse nollaa ruutua ja tuskin Fisu uudestaan lipsahtaa tunnarissa, kun ei ollut siinäkään mitenkään keskittymättömän tai ylivireisen oloinen. Aika huono fiilis oli kuitenkin kehään mennessä taas koko päivän odottelun jälkeen, ei todellakaan ollut kiva paikka lähteä siinä vaiheessa kun koko koe tuntuu jo olevan ohi ja voittajat selvillä. 

Tunnari: 0 tämä oli ehkä omituisin virhe ikinä. Lähti hyvin kapuloille, haisteli rauhallisesti ja nappasi oman heti kun tuli kohdalle. Lähti palauttamaan, mutta sitten tapahtui _jotain_, lähti väistämään/kaartamaan kohti kehän reunaa, korvat luimussa, ja palautti kapulan mun oikealle puolelle osittain mun selän taakse :O Pyysin uudella käskyllä sivulle, mutta ei tullut, jäi jonnekin tosi vinoon mun selän taakse. Yritin ottaa kapulaa, mutta oli niin vinossa ettein oikein ylettynyt kapulaan enkä saanut otetta, kapula tippui maahan ja vieri niin kauas, etten saanut sitä sieltä liikkumatta. Tunnarin jälkeenkin Fisu oli epäluuloisen näköinen, pälyili keskikentän suuntaan ja jouduin ihan kunnolla nostattamaan sitä sosiaalisella palkalla että rentoutui ja otti taas normaalisti kontaktia. Ainoa mitä keksin, niin oli tuomari, joka seisoi mun vasemmalla puolella pitkä musta viittamainen takki päällä. Ei Fisu ole kyllä koskaan ennen töitä tehdessään kiinnittänyt mitään huomiota epäilyttävän näköisiin asioihin, joihin saattaisi kyllä "vapaalla" ollessaan reagoida terävästi, mutta ehkä edellispäiväinen epäonnistuminen tunnarissa ja juoksu häiritsivät nyt keskittymistä.

Kaukot: 9 aika tahmeat oli, ei tuntunut normaalilta. Ei siirtänyt etutassuja m-s vaihdossa ja jokunen vajaa asento, myös loppu-pa oli vajaa. Positiivista oli se, että ei kääntynyt kumpanakaan päivänä yhtään vinoon kaukoissa!

Seuraaminen: 9 tämän aikana rentoutui selvästi ja oli jopa vähän hurjan tuntuinen loppua kohden. Ihan ok seuraamista kuitenkin, vähän pomputti etujalkoja kaavion lopussa ja jokunen vino pa. 

Ruutu: 10 no nyt oli hieno ruutu, loistava eteenmeno, pysäytin ruudussa selvästi aikaisemmin ja stoppasi suht eteen.

Kiertohyppynouto: 10 tää oli oikein hyvä

Luoksari: 10 ihan samanlainen kuin lauantaina, eli napakat stopit, vika pätkä oli musta vähän hitaampi kuin eka

Zeta: 10 oikein hyvä

Ohjattu: 8,5 tää oli musta parempi kuin lauantaina, mutta samat pisteet. Vähän ripeämpi merkki, tosi nätti nosto ja vauhdikas tuonti, sivulla oli suora mutta etujalat harotti

Paikalla istuminen: 10 jäi tosi ryhdikkäästi istumaan, vähän mietin että noinkohan pystyy istumaan noin ryhdikkäästi koko ajan, mutta ilmeisesti pystyi

Maahanmeno ja luoksetulo: 10 nyt teki hyvän ja ripeän maahanmenon!

Yhteensä 278,5p eli 1-tulos, mutta sijoitus jossain häntäpäässä, kun kaikilla muilla meni niin hyvin eikä nollia tullut juuri yhtään. Tässä video. Harmitti aivan älyttömästi, en edes pystynyt katsomaan palkintojen jakoa ja onnittelemaan muita vaan katosin itku kurkussa metsään. Kaikki ne yöt, jotka ollaan Ojangossa väännetty ja hinkattu, olikin aivan turhia, kun maajoukkuehaaveet kaatuvat ohjaajan syvyysnäkövaikeuteen ja koiran hormonien aiheuttamiin täysin epätyypillisiin aivopieruihin. Motivaatiota tälläinen syö ennen kaikkea, koska en tiedä, miten olisin voinut treenata mitään toisin, jotta tälläisiltä virheiltä oltaisiin vältytty.  Ruutua ei olla päästy tekemään täydellä matkalla varmaan kertaakaan PM-kisojen jälkeen, joten syvyysnäkötreeniä ja ruutuun stoppaamista täydestä vauhdista ei olla päästy harjoittelemaan yhtään. Juoksuisena ei olla koskaan aiemmin kisattu, eikä pahemmin edes treenattu tokoa, joten en tiennyt yhtään, miten juoksu vaikuttaa vai vaikuttaako lainkaan Fisun tekemiseen. Tunnaria ollaan hinkattu nyt paljon eikä Fisu ole tuonut väärää kapulaa moneen kuukauteen, mutta vahinko ei tule kello kaulassa, kuten hyvin tiedän.