Eilen oltiin molempien koirien kanssa treenaamassa harjoitus-tokokisoissa Siuntiossa. EVL alotti, ja Sara ekana suoritusvuorossa. Sää oli jälleen aivan hirveä Saralle, ihan suora auringonpaiste, eikä yhtään pientä tuulen virettä...

P-istuminen: oli hieno, en palkannut, mutta kehuin kun tulin luokse.

P-makuu: maahanmeno hidas,  makasi rauhallisesti eikä liikkunut yhtään, istuminen nopea.

Seuraaminen: oli aika mukavaa, käännökset ei edelleenkään toimi, en tiedä mikä tässä kisatilanteessa on kun perusseuraaminen pelaa kyllä ja kontakti pysyy, mutta käännökset ei toimi... Palkkasin lelulla.

Idari: seisomaan jääminen nopea, oli siirtänyt pikkuisen etujalkoja kun kävelin kulmassa, istuminen hyvä joten palkkasin heti namilla, maahanmeno hyvä.

Luoksetulo: maahan tällä kertaa nopea, seisomisessa meni maahan, sanoin hyi ja käskin seisomaan, maahanmeno ok. Vika pätkä hidas mutta niinhän se on aina.

Ruutu: nyt alkoi painaa jo kuumuus ihan kunnolla. Merkille hidasta laukkaa, ruutuun samaa vauhtia, ei mennyt heti sisään vaan jäi oikealle puolelle. Käskytin niin kauan kunnes sain siirtymään ruutuun, mutta en auttanut menemällä lähemmäs. Heitin pallon palkaksi kun oikea paikka löytyi.

Tässä välissä tauko, annoin Saran levätä varjossa.

Ohjattu: hetsasin vähän, ja merkki aivan sikahyvä, jes ja pallo palkaksi, Sara oli lievästo yllättynyt ;) Sitten uudestaan merkki, taaskin loistava, haettiin vasen, teki tosi kauniisti, luovutus ripeä.

Hyppynouto: eipä siinä mitään, oikein hyvä oli.

Kaukot: alkoi istumisella, ei noussut ekalla joten sanoin hyi, ja menin heti lähemmäs että varmana nousisi, nousi hyvin ja palkka. Muut vaihdot ihan ok, otin peruutusta ennen vikaa s-m vaihtoa, jolloin maahanmeno  hyvä.

Tunnari: oli jo aika väsynyt, lähti ravilla, tökki vähän vääriä hampailla mutta ei nostanut, toi oman.

Sarasta pari tokokuvaa:

Stepin kanssa mentiin voittajaluokkaan, en jaksa hinkata niitä avon juttuja enää kun se on vähän turhaa kuitenkin.

P-makuu: maahan nopea, pysyi koko ajan rauhallisesti eikä liikkunut, sivulle hyvä. Eli tämä kunnossa

Seuraaminen: kaavio oli ihan sairaan pitkä, paljon pidempi kun evl:n. Hyvin penne jaksoi, kontakti ja paikka pysyi, käännöksetkin ihan hyviä. Ihan viimeisen 5m ainaka alkoi vähän häröillä, kontakti katkesi ja seilasi. Tosi tyytyväinen olen!

Istuminen: huomasi jonkun merkin tai lelun just ennen kun lähdin seuruuttamaan, ja alkoi kytätä. En saanut enää toiselle vireelle, ja tiesin heti ettei istuminen tule onnistumaan. Ihan oikein, painui nopeasti maahan. Käskin uudestaan istumaan, nousi ja kehuin.

Luoksetulo: jätin lelun taakse ja otettiin pelkkä seisominen. Olis voinu olla nopeampi, mutta vapautin silti taakse että saadaan kisatilanteessa muisutettua palkasta.

Ruutu: merkit hukkui aika tehokkaasti pitkän apilan sekaan, Step ei huomannut niitä vaikka kuinka virittelin. Käskyllä lähti kohti luoksetulomerkkiä. Pyysin takaisin ja yritin lähettää uudestaan, ei edelleenkään nähnyt ruutua. Tätä pitää treenata! Ruudun etsimisiä katseella. Mentiin lähemmäs ja sielä löysi ruudun, palkksin kun meni.

Hyppynouto: joutui etsimään kapulaa vähän aikaa, mutta löysi kuitenkin. Yritti tuoda sivulle, en antanut vaan otin askeleen taaksepäin, jolloin korjasi luovutuksen.

Metallinouto: vieras kapula ällötti taas. Lähti tuomaan hyvin mutta pudotti, vaadin kuitenkin luovuttamaan loppuun asti. Vieraalla kapulalla pitäis kans päästä treenaamaan, ja vauhtinoudot saa unohtaa taas vähäksi aikaa, ne tuntuu aiheuttavan pudottelua.

Tunnari: hölmöläinen piti kontaktia muhun ihan koko ajan kun kapuloja vietiin, eli ei katsonut yhtään mihin ne meni, käskyllä lähti ihan väärään suuntaan, ei löytänyt kapuloita. Tehtiin niin että liikkuri kävi koskemassa uudestaan kapuloihin, pidin huolta että tällä kertaa Step katsoi missä ne on. Sitten menikin hyvin, ei koskenut vääriin ja toi oman.

Kaukot: tehtiin lyhyemmällä matkalla, alkoi istumisella, joka hyvä, siitä seisominen joka myös hyvä, sitten vähän peruutusta ja maahanmeno, josta palkkasin.

Tosi kivasti Step kuitenkin teki, ainoa mihin olen oikeasti vähän pettynyt on ruutu, se on mennyt niin älyttömän hyvin lähiaikoina! No, onneksi tuon meidän lähikentän nurmi alkaa olla taas pitkää, päästään treenaamaan tälläistä tilannetta. Tosi kivasti Step jaksoi tehdä kaikki liikkeet putkeen, ei missään vaiheessa hyytynyt eikä siihen vaikuta yhtään tuo kuumuus.

Kuvat: Tiia Hämäläinen

Ollaan tehty myös jälkeä tyttösten kanssa. Lauantaina tehtiin Joelin kanssa WeeGee-talon metsään molemmille koirille jäljet, Saralle vähän pidempi jälki jossa yksi kulma ja 4 keppiä, jälki lähti janalta oikealle. Vanheni jotain 20min. Jana aivan sairaan hyvä, paras ikinä!! Nosti tosi upeasti jäljen ihan oikeesta kohtaa, ei edes tarkastanut takajälkeä. Muutenkin koko jälki oli tosi hyvä, työskenteli nätisti ja kaikki kepit nousi.

Stepille 2 jälkeä, eka pieni keppijälki, jossa 3 keppiä, meni kivasti! 2 ekaa nousi tosi hienosti, vikasta meni eka ohi, koska keppi oli kulmassa, ja sai hajun siitä mihin jälki olisi jatkunut, ei meinannut mennä ihan jälkeä pitkin kulmaan asti. En päästänyt ja vika keppi löytyi. Toinen jälki oli namijälki, mutta se ei ollutkaan ihan hyvä idea. Metsä oli nimittäin täynnä murkkuja, ja sen myötä myös namit oli täynnä murkkuja. Steepi parka hypähteli jatkuvasti pois jäljeltä, kun nameissa oli murkkuja.... Ei metsässä voi näköjään tehdä enää namijälkeä...

Tehtiin tänä aamuna Stepille korjaava namijälki nurtsilla, ettei sillä jää paha mieli jäljestyksestä. Nurmikolla ei onneksi ollut niin paljon murkkuja, vain kerran Step hypähti pois jäljeltä kun murkku pisti, jatkoi kuitenkin hyvin. Jäljestys oli nyt oikein kaunista ja intensiivistä, lopussa oli keppi ja sen nosti hyvin.