Maanantaina oli reipas treenipäivä, käytiin vielä iltapäivän tokojen jälkeen Ojangossa aksaamassa illalla BATin vapaavuorolla. Treenasin pelkästään Fisun kanssa, isot tytöt pääsivät vain lenkkeilemään. Tehtiin ensin keppejä, taas kulmia lähinnä. Laitoin keppien molempiin päihin putket, ja lähettelin niistä kepeille, että tulisi vauhdin kanssa. Meni tosi kivasti, olisko kerran yrittänyt loikata jostain väärästä välistä sisään. Kuja oli nyt hieman kapeampi kuin mitä on ollut viimeksi. Keppien jälkeen tehtiin puomia, ensin yksittäisenä ja sitten vauhdin kanssa. Koitin saada vähän lisää vielä raivoa ottamalla useamman esteen ennen puomia, mutta se kaatuikin sitten renkaaseen, joka oli "radalla". Olin nostanut rengasta hieman siitä minikorkeudesta mitä on tähän asti ollut. Fisun mielestä se oli nyt aivan eri juttu, eikä meinannut millään osua renkaaseen, ainakaan vauhdin kanssa. Tässä tuli nyt taas pientä esimakua siitä, mihin suuntaan ollaan menossa jos/kun ei olla aina kaikesta ihan samaa mieltä treeneissä... Fisun tehdessä väärin (meni siis renkaan sivusta), pysähdyin ja kutsuin pois, mutta Fisu jatkoi onnellisena matkaa ja reagoi mun tekemisiin vasta jatkettuaan rataa parin esteen verran. Teki saman virheen _monta_ kertaa uudestaan, eikä todellakaan paineistunut yhtään vaikka kerta toisensa perään karjuin sen pois. Ilman vauhtia meni maltillisemmin ja onnistui paremmalla todennäköisyydellä, mutta vauhdin hurmassa ei paljoa kiinnostanut, mistä välistä sitä nyt sujahtaa... Huoh, tästä voi tulla vielä aika pitkä tie :P Itse puomit toimi kyllä ihan kivasti, ja nyt näytti osuvan ylösmenoonkin ihan hyvin. Alasmenot oli nopeita ja enimmäkseen korrekteja, ehkä kerran valui liian pitkälle. Treenin alussa oli paljon nopeampia kun loppua kohden (oli jo aivan läkähtynyt tuosta rengasväännöstä, mutta periksi ei voi antaa tuollaisen halolla päähän -koiran kanssa). Videolla läähättävän Fisun viimeinen kokonainen puomi, ja sekin on nopeampi kuin Saran tai Stepin puomi tyyliin ikinä... :)

Tiistaina treenattiin tokoa, ja taas väännettiin! Aloitin Fisun kanssa ruudulla pitkästä aikaa. Teki aivan superkivasti, kertaakaan ei tarjonnut paikkaa ruudun edessä, vaan meni ihan loppuun asti :) Kokeiltiin ekaa kertaa ruutuun hakeutumista sivusta, eli jätin seisomaan ruudun oikealle/vasemmalle puolelle ja siitä ruutuun. Tajusi ihan heti ja teki tosi hienosti. Sitten liikkeestä seisomisella, tehtiin pari ihan vapaamuotoisesti, sitten jokunen seuraamisesta, ja yksi puun kierrosta. Oli tosi nopeita, enimmäkseen palkkasin ihan stopista, mutta osassa kävelin sivulle ja palkkasin siinä seisomisesta. Lopuksi seuraamista, tarkoitus oli ottaa vaan pari vähän pidempää pätkää. Nyt olikin sitten aivan kamalaa, en tiedä mitä tässä tapahtui :O Tuntui aivan superkiihkeältä, painoi ihan hulluna ja välillä oli niin vino että pysähdyksessä valui melkein mun eteen! Yritin tehdä vasemmalle kaarta, siinä ylityöskenteli niin että potki takajaloillaan mun oikeaa jalkaa selän takana, ja painoi tässäkin ihan hulluna. Yritin väsytystaktiikkaa, yleensä on rauhoittunut kun vaan tehdään pidempää ja tylsempää pätkää, mutta nyt toimi aivan päinvastoin, eli kun palkkaa ei tullut, niin yritti vaan kahta kovemmin ja painoi ja nojasi entistä enemmän :(((( Yritin vasemmalla jalalla töniä sitä kauemmas, jos tajuaisi vihjeestä, no ei tajunnut. Ei auttanut vaikka kuinka yritin palkata ulospäin ja heti vasemmalle käännöksen jälkeen. En uskaltanut painamisesta kuitenkaan torua, kun en ole varma, ymmärtäisikö Fisu, mistä palaute tulee. Laitoin jopa hetkeksi jäähylle ja treenasin sillä välin Stepsun ja Saran kanssa, ja yritin myöhemmin uudestaan, mutta tilanne oli aivan sama edelleen :/ Tämä onkin nyt aivan uudenlainen ongelma, eipä ole Sara tai Step ikinä ollut noin korkeassa vireessä seuraamisessa eikä oikeastaan ole koskaan ollut liian tiivis. Millä lähdettäisiin sitten avaamaan ongelmaa...?

  • tylsä ja huono palkka..? Jospa se ei niin kauheasti yrittäisi, kun tietää saavansa "vaan" namia eikä edes nakkia vaan jotain kuivia nappuloita.
  • vireen lasku..? Tunnarissa ollaan jo saatu hyvin vireen säätely toimimaan, eli ennen tunnaria olen aina rauhoitellut Fisua ja on työskennellyt kivan rauhallisesti. En toisaalta ehkä haluaisi ainakaan ihan niin alas sitä laskea, kun haluaisin seuraamisen pysyvän intensiivisenä ja näyttävänä.
  • palkan suunta..? En oikein tiedä, riittääkö tämä pelkästään. Ehkä, jos harkitsisin jotain kainalopalkkaa tms. Pelkällä namilla tuskin.
  • pakotteita hihnalla..? Tällä ainakin saisi jotain rotia siihen vinouteen/eteen pyrkimiseen.
  • paluu taaksepäin treeneissä...? Pieniä pätkiä ja paljon palkkaa kun on korrekti (ehkä ekat 2 askelta), ja toivotaan että ongelma katoaa itsestään.

Todennäköisesti kokeillaan jotain noiden yhdistelmää, eli vähän huonompi palkka (nami), palkan suunta poispäin musta, ei kauheeta riekutusta lelun kanssa ennen seuraamista, hihnalla ohjausta jos yrittää törkeänä pyrkiä eteen, ja vähän lyhyempiä pätkiä. Hirveän radikaaleihin toimiin ei tässä vaiheessa voi ryhtyä, kun koe olisi ensi viikolla. Voi kun päästäisi takaisin tähän tilanteeseen...

2015-01-29_00025.jpg