Torstaina ja perjantaina tein vielä vikat viimeistelyt ennen Stepin ek-koetta. Torstaina tehtiin esineruutu ja tarkkuus, esineissä Stepsu ei meinannut millään löytää ensimmäistäkään esinettä, vaikka niitä oli 5kpl ruudussa... No nosti sitten 2, Sara sai loput 3. Sara löysi kaksi ekaa nopeasti, mutta vikasta meni monta kertaa ihan vierestä ohi, eikä totellut kun yritin huutaa takaisin. No, käskin sitten maahan, sillä sain Saran kuulolle, ja kutsuin siitä takaisin, ja nyt löysi esineen tullessaan. 

Tarkkuuden valmistelussa teki saman minkä aina, eli juoksi ruudusta läpi, ja löysi heti kun tuli takaisin ruutuun.

Perjantaina tein vielä yhden janan, kun keskiviikon jana meni niin pieleen. Taas lähti takajäljelle, mutta en päästänyt, joten kääntyi ja otti oikein. Huomasin, kun aloin miettimään, että Step lähtee janalta aina vasemmalle. Riippumatta siitä, mihin suuntaan jälki lähtee. Pitäisi ihan vakoilla omista kirjoituksista, että kuinka mittavasta ongelmasta on kyse, mutta nyt äkkiseltään tuntuisi, että ainakin koko kevään kaikki jäljet se on lähtenyt vasemmalle. Keppi löytyi sentään. Tottiksen viimeistelyssä otin seuraamista, luoksetuloa ja tasamaanoutoa, oli ihan hyvä. 

IMG_5918-normal.jpg

Torstaina oli myös aksa, treenasin molemmilla. Rata oli aika vaikea, täydestä vauhdista piti saada kääntymään välistävetoon, ja lisäksi löytyi "suora" johon piti ehtiä 2 persjättöä. Tuntui, että paljoa en ehtinyt koiraa katselemaan kun ryysin vaan eteenpäin pää kolmantena jalkana tekemään persjättöä toisen perään :D Sarppa teki ensin, ja meni ihan ok. Keinulla oli tuhma, ei mennyt loppuun asti kun oltiin kääntymässä. Muuten kulki kivasti, ja 65cm rimat ei tuottaneet mitään ongelmaa. Stepsu puolestaan oli aivan supertahmea :((( Hyppäsi jotenkin tosi huonosti, kolisteli aluksi jokaikistä rimaa, ja kun sanoin ettei sellaista sovi tehdä, niin hyppäsi tosi varovasti ja kulki hitaasti. Olisi pitänyt alkaa jo aiemmin hypyttämään 65cm rimoja, meillä on ollut käytännössä koko talven ja kevään rimat alempana... 

Lauantaina sitten suunnattiin Kouvolaan ek-kokeeseen. Ilma oli helteinen ja kuuma oli jo aamulla klo 8 aikaan kun lähdin kotoa. Arvoin meille numeron 10, eli ihan viimeinen. Koe alkoi jäljellä, ja Stepsu pääsi maastoon klo 12.15 eli 2h 45min odottelun jälkeen... Jana oli selkeessä ja avoimessa maastossa, ja Step lähti tosi hienosti suoraan ja nappasi jäljen tosi tarkasti, mutta vasemmalle, kuinka ollakaan. Kohta kuului tuomarin huuto "takaisin linjalle" eli takajäljellä oltiin. Step oli onnistunut kiertämään usemman puun ympäri, ja kun yritin hinata sen takaisin janalle, se meni aivan solmuun liinan kanssa, ja mun oli pakko mennä irrottamaan se. No, siitä jatkettiin, tällä kertaa oikeaan suuntaan. Alku oli jotenkin kaoottista, Stepsu sinkoili joka suuntaan ja kiskoi kamalaa vauhtia, mutta ekan kulman jälkeen rauhottui.  Eka keppi nousi pian kulman jälkeen, ja toka keppi vähän matkan päästä. Tokan kepin jälkeen tuli ihme häröilyä, Step alkoi kiskoa pois jäljeltä ja nosteli nenäänsä, annoin mennä vähän matkaa, mutta näköjään sai hajun jostain muusta kiinnostavasta, koska jäi vaan nuuskuttelemaan maata. Hinasin Stepin takaisin siihen, mistä 2. keppi oli noussut, ja nosti siitä jäljen uudestaan ja kolmoskeppi nousi melkein saman tien. Oli ihmeen lähellä 2. keppiä, mutta niin se oli ollut muillakin, kun kysyin siitä myöhemmin. Toinenkin kulma meni hienosti, ja vika keppi nousi varmasti. Jes, 9min siinä meni aikaa ja 4 keppiä taskussa. Pisteitä 58.

Seuraavaksi suunnattiin esineruutuun. Ruutu oli jotenkin tosi pienen näköinen, avointa kangasmetsää. Lähetin ihan keskeltä, kun Stepillä on vähän taipumusta lähteä ulos alueelta. Lähti aivan suoraan, eteni takarajalle, sai hajun ja nosti esineen vasemmasta kulmasta. Olisko siinä ehkä puoli minuuttia mennyt? Pisteitä täydet 30.

Seuraavaksi tarkkuusetsintään, tässäkin samanlainen rutikuiva kangasmetsä pohjana. Tuomari näytti mulle lähetyspaikan (oikea kulma), aikaisemmin olen saanut lähettää siitä mistä itse haluan. Ekan käskyn sanoin vähän liian hiljaa, ei lähtenyt ollenakan, tokalla käskyllä sinkosi ulos ruudusta. Kutsuin takaisin, ja nosti ruudun keskeltä hylsyn palatessaan.  Noottia ruudusta ulos juoksemisesta, ja pisteitä 19.

Sitten oli pudotetun vuoro, tässä alkumatka oli tasaista kangasta, ja lopussa vähän sellaista koivikkoa. Matka tuntui tosi lyhyeltä! Seurasi ihan nätisti, mutta sivulla ei istunut vaan oli sellaisessa puolittain istuvassa kyttäysasennossa, mur!!!! No itse nouto oli kyllä hieno. Tuomarin sanojen mukaan helkkarin hieno, täydet 20 pistettä.

Vikana maasto-osuutena haku, tätä jännitin itse ehkä eniten. Oli todella hiostava ilma, kaikki muut maastosuoritukset jo alla, ja ollaan päästy treenaamaan se 4 kertaa tänä vuonna. Maasto oli rinteessä, oikealla suht tasaista, vasen puoli laski jyrkästi ja oli ihan vajaamittaisen näköinen. Tuuli takarajalta päin, ja keskilinjalla ei näyttänyt saavan mistään suunnasta hajua. Lähetin ensin vasemmalle, lähti ihan hienosti mutta kääntyi taaksepäin ja teki tyhjän alueen ulkopuolelle. Huusin pois ja laitoin oikealle etukulmaan, sieltä nousi eka ukko. Haukku oli ihan hyvä. Sitten uudestaan vasemmalle, nyt teki hienon piston, meni kyllä ulos alueelta, mutta ainakin riittävän syvälle upposi. Takaisin tullessa sai hajun vasemmasta takakulmasta ja sieltä nousi toinen ukko. Tänne haukku oli vähän katkonaista, piti pari hengähdystaukoa. Pisteitä kuitenkin täydet 70.

Tottis sitten ihan viimeisenä, ja taas jouduttiin odottamaan. Tottiskenttä oli sellaisessa kuopassa, siellä ei edes tuullut yhtään, oli aivan törkeän kuuma. Mentiin eka makuuseen, meni vähän vinoon maahan, silti erinomainen. Sitten itse liikkeet, seuraaminen oli tosi nättiä, varmaan yksi parhaita koeseuraamisia. Ihan ansaitusti erinomainen. Liikkeestä istumisen meni maahan, en tajua mitä tapahtui :O Seurasi kyllä ihan hyvin ja oli ihan kuulolla, ja kun kokeilin kentän ulkopuolella tottiksen jälkeen, teki saman monta kertaa uudestaan!! Eli puutteellinen. Maahanmeno ja luoksetulo erinomaisia, eteentulo oli hyvä ja tiivis! Tasamaanouto oli muuten hyvä mutta eteentulo oli ihan vino, arpoi selvästi että tuoko eteen vai sivulle, päätyi välimuotoon... Arvosana hyvä. Hyppynouto oli ihan reipas, kosketus mennen tullen ja nyt toi kapulan sivulle. Tyydyttävä. Estenouto oli kans muuten hyvä mutta taas toi sivulle, olisko ollut erittäin hyvä. Eteenmenossa taas sama juttu kun syksyllä jälkikokeessa, eli lähti täysiä, juoksi ehkä 10m ja veti maihin lukkostoppijarrutuksella, eikä hievahtanutkaan enää sen jälkeen. En tajua!!!!!!!!! Ei oo koskaan tehnyt tätä treeneissä. Se meni sitten nollille koko liike. Yhteensä 80p.

Yhteistulos 277p eli 1-tulos ja EK1. Nyt olis Stepsulla koko sarja alokasluokan koulareita kerättynä: VK1 HK1 JK1 EK1, sit tartteis ehkä siirtyä sinne 2-luokkaan!? :D 

Tämä pieni ja sievä kukkaistyttö on myös aika pätevä palveluskoira <3

IMG_5929-normal.jpg

IMG_5924-normal.jpg