Tiistaina koiraset pääsivät mukaan opiskelijarientoihin, kun meidän vuosikurssi järjesti muille EKYläisille yösuunnistuksen Viikin metsissä/pelloilla. Kun oli kerran ulkotapahtumasta kyse, niin otimme koko koiralauman mukaan rastille, menossa mukana siis Sara, Step, Zero, Simba, Tuhma, Sansa ja Flamma omistajineen. Koirat pääsivät juoksemaan viesti-tyyppisesti Mallan luo hakemaan palloa ja tuomaan sen takaisin suunnistajien juostessa kilpaa koirien kanssa (kohteena tosin pallon sijaan pullo). Koirilla oli superhauskaa, ja väliajat ne saivat leikkiä ja juosta yhdessä.

 1966845_10202522686162928_1271017599_n-n

Mustavalkoisten karvaformulajoukkue valmiina :) Kuva: Malla Muhonen

Torstaina otin koko koiralauman Ojankoon aksatreeneihin mukaan, ja ennen treenejä käytiin juoksemassa lämppälenkki. Olipas mukavaa juosta pitkästä aikaa, ihanan keväisessä illassa ja lenkkipolutkin olivat jo ihan kuivia! Ennen omaa treenivuoroa kävin myös ulkokentällä tokoilemassa Stepsun ja Saran kanssa. Stepsu teki ensin seuraamista, kiinnitettiin huomiota käännöksiin. Oikealle käännökset oli ajoittain vähän väljiä, joten tein niin, että heti käännöksen jälkeen käskin Stepsun kiertämään mut oikean kautta, eli teki tavallaan 360 asteen käännöksen aina heti 90 asteen käännöksen perään. Tämä tuntui toimivan aika kivasti, tuli paljon ripeämmiksi käännökset kun Stepsu ennakoi jo "kierrä" käskyä. Vasemmalle käännöksissä työskentelee ihan hyvin kunhan on oikeassa mielentilassa, jos kyttää yhtään niin silloin käännökset on tahmeita. Lisäksi tehtiin pari ruudun loppuosaa kierrosta, tuli aika kivasti seuraamaan. Lopuksi muutama luoksetulon stoppi ulkona ja hallissa sisällä maahanmenoja. Teki vähän vaihtelevasti, pari ihan hyvää stoppia ja joku yksittäinen ihan huono, ja sama maahanmenoissa, pari superhienoa ja pari ihan onnetonta, kerran jäi jopa seisomaan :O Sara teki seuraamista ja luoksetulon maahanmenoa, maahanmenot oli ihan superhuonoja. Jos meinaan jossain vaiheessa alkaa taas tokoilemaan Sarmun kanssa, niin tuo maahanmeno sille pitää varmaan opettaa kokonaan uusiksi...

Aksaamaan pääsivät Zerppa ja Muffe. Zero teki tyhjällä naapurikentällä pientä hyppelypätkää, laitoin rimat 60cm ja rallateltiin vaan loivia kaarteita ja kepeille menoja. Zermu oli varsin taitava, tiputti vain yhden riman koko treenin aikana! Zerpalle tekis varmaan hyvää päästä tekemään tälläistä helppoa ja suoraviivaista pätkää korkeammilla rimoilla, ennen kuin siirrytään tekemään mitään haastavampia käännösjuttuja. Kepeillä oli kans tosi vaikeeta, ei vaan mitenkään tajunnut takaaleikkausta kepeille umpikulmasta, ei osaa selvästikään hakea pelkällä käskyllä kepeille kun häiriintyy noin voimakkaasti ohjaajan sijainnista. Sama kulma ilman leikkausta ei tuottanut mitään ongelmaa. Stepsullakin oli vaikeuksia kepeillä. Timo oli kehitellyt varsinaisen keppi-ansoihin keskittyvätn radan, kepit oli piilossa seinää vasten u-putken ja kahden hypyn välissä jyrjässä avokulmassa, ja Stepsu löysi KAIKKI muut lähialueen esteet, paitsi ne kepit... Muuten meni tosi kivasti, kulki ihan kovaa ja muut ohjaukset onnistui ihan hyvin. 

Perjantaina nautittiin kauniista kevätpäivästä Viikin pellolla korkkaamalla jälkikausi Saran kanssa. Talloin lyhyen, ehkä 150m suoran jäljen, jossa nameja sekalaisesti aika paljon, ja 3 keppiä. Tarkoituksena lähinnä tsekata, miltä perus jäljestys näyttää, ja keskittyä suoriin keppi-ilmaisuihin. Jälki vanheni sen aikaa kun treenasin tokoa, eli ehkä 40min, tuuli tosi voimakkaasti joten haju varmaan haihtui kyllä tehokkaasti avoimelta pellolta. Siinä ajassa jäljen päältä käveli kolme lenkkeilijää, voi tsiisus... Miksei ihmiset voi pysyä siellä lenkkipoluilla!!!!!!!!!! No Zero ja Step treenasivat tokoa, Zermu teki metallinoutoa niin, että heitin kapulan, sitten käännyin 90 astetta, heitin pallon, ja sitten käännyin takaisin kapulalle ja lähetin sinne. Meni hienosti, vähän katseli haikeasti pallon suuntaan mutta lähti kyllä joka kerta kapulalle. Tehtiin myös kuuntelua niin, että lähetin kapulalle, pysäytin, ja palkkasin pysähdyksestä pallolle. Tää oli vaikeempaa, ei reagoinut ekaan stoppiin ollenkaan ja kuunteli vasta kun karjaisin kovempaa seis. Tätä pitäisi vahvistaa selvästi enemmän, että ohjatun saa pelastettua jos lähtee väärälle kapulalle. Stepsulla tein saman treenin, Muffilla ei ollut mitään vaikeuksia. Tein lisäksi kertaalleen niin, että heitin kapulan, tein täyskäännöksen, laitoin maahan, otin ekan kaukojen vaihdon ja lähetin siitä taaksepäin hakemaan kapulan. Toimi hienosti! 

2014-02-26_00017-normal.jpg

2014-02-26_00020-normal.jpg

2014-02-26_00050-normal.jpg

2014-02-26_00052-normal.jpg

Kuvat: Tiia Hämäläinen

Sitten sinne jäljelle. Tein pari lämppäkeppiä, jotta Sara muistaisi, mitä tässä tehtiinkään. Sitten jäljelle. Sara jäljesti aika kivasti, toki joudun hidastamaan mutta pysyi tosi kivasti jäljellä ja bongasi ihan tehokkaasti nameja. Eka harha sattui harmillisesti joku 5m ennen ekaa keppiä, ja tässä neuvoteltiinkin pitkään, että mihin suuntaan jatketaan. No kepin bongasi kyllä ihan hyvin mutta meni vähän vinoon ilmaisuun. Toka harha ei tuottanut mitään ongelmaa, tarkasti ihan nopeesti ja jatkoi itse oikeaan suuntaan, vau! Kolmatta harhaa ei edes noteerannut, kun se meni jäljen yli pientä polkua pitkin aivan kohtisuoraan, näitähän ollaan kyllä treenattu metsäjäljellä. Vikalla kepillä meni tosi vinoon ilmaisussa, otin liinalla takaisin päin ja pyysin uuden ilmaisun, nyt meni hienosti suoraan ja siitä palkka.