Tiistaina käytiin illalla aksailemassa Ojangossa ihan vapaatreenivuorolla. Step treenasi ulkokentällä keppejä ja puomia, koska tykkään hakata päätä seinään. Stepsun kontaktien suhteen alan olla jo luovuttamispisteessä, jos haluaisin ne oikeasti hyviksi ja toimiviksi, pitäisi varmaan pitää joku vuoden tauko ja opettaa sitten koko homma alusta, niin paljon ollaan menty pieleen. Stepsuhan _osaa_ kontaktit, se tietää kyllä mitä kiipee-käsky tarkottaa ja tekee sen kyllä loppuun asti kun vaan odotan riittävän kauan. Ongelma onkin sen asenne, eli myös kontakteilla näkyy se yksi ja ainoa ongelma, joka näkyy ihan kaikessa harrastamisessa sen kanssa, eli silmä. Ongelman ydin on varmasti palkkaus, lelupalkka aiheuttaa silmänkäyttöä ja lelua mun on pakko käyttää, koska namia Step ei huoli agilityssa. Etupalkka ei ole Stepin kanssa koskaan toiminut, ja vaikka lelu ei ole lainkaan näkyvillä, niin heti puomin ja aan laskevalla osalla alkaa armoton hiippailu ja kyyläys. Tuntuu, että olen kokeillut aivan kaikkea, eikä mikään auta tippaakaan.  No, koska ollaan jo epätoivon partaalla, kokeilen sitten huvikseni milloin mitäkin, ja nyt päähäni pälkähti kokeilla haukuttaa Stepsua kontakteilla. Haukullahan saan sen tokossa siirrettyä pois kyttämoodista, niin ehkä sama toimisi aksassakin? Stepsulla oli niin kovin vaikeaa, kyyläysasenne on niin syvällä ettei kertakaikkiaan edes pystynyt haukkumaan, aukoi suutaan mutta ääntä ei tullut. Muutaman kerran sai yksittäisiä haukahduksia ulos ja palkkasin niistä. Kokeilin haukuttaa ja sitten sivusta hypyttää puomille, ja kokonaista puomia niin että haukutin ja päästin puomille ja haukutin lisää kontaktilla. Ekaa kertaa oikeastaan kontaktien opetuksen jälkeen tuntui, että jotain edistystä tapahtui! Stepillä oli selvästi vaikeaa, mutta se yritti, ja yrittäessään teki hyvin! Samaa teemaa jatkettiin tänään Timon treeneissä, ja Timonkin silmään näytti menevän oikeaan suuntaan. Nyt kokeiltiin aalla, ja näin nopeaa aan 2on-2off kontaktia ei ole varmaan tehnyt sitten 1-luokan :O Nyt laaditaan siis sotasuunnitelma:

  • haukutan ensin Stepsua 2on-2off asennossa kontaktilla
  • voisin koittaa jopa sisäänajaa etupalkan samassa yhteydessä, tämä pitää varmasti ensin testata muualla kuin agilitykentällä, ettei etupalkan aiheuttama kyttäys pilaa hyvää asennetta haukkujen yhteydessä
  • vähitellen siirrytään tekemään kokonaista estessä haukuttaen ennen lähetystä ja lisää 2on-2off asennossa
  • voisin koittaa saada haukusta saatavaa raivoa ehkä muutenkin agilityyn? Pieni vireen nosto ei olisi yhtään pahitteeksi ja jos viretila koko radalla olisi lähempänä haukkujen myötä tulevaa rehvakasta komentamista, se voisi kantaa pidemmälle myös kontakteilla. Stepillä on niin hyvät hermot, etten usko saavani sitä kiehumaan yli vaikka nostattaisin kuinka paljon

Fizz treenasi hallissa sisällä kontakteja ja rengasta. Puomin alastulolla harjoiteltiin ensin ihan namin ja naksun kanssa 2on-2off asennon tarjoamista, palkkasin viemällä välillä namin sen etujalkojen väliin ja välillä vapauttamalla ja heittämällä sille namin eteenpäin. Kiinnitin myös huomiota nyt tassuihin, eli vahvistin etujalkojen suuntaa eteenpäin, ja oikeastaan tätä se teki aika kivuttomasti, ei pyri juurikaan kääntymään kropalla mun suuntaan. Sitten testailin etupalkkaa, ensin namikupilla ja sitten lelulla. Ilokseni totesin, ettei etupalkalla ollut väliä, teki rennosti ja vapautuneesti sekä namilla että lelulla :) Ihan yhtä kovaa se ei mene vielä etupalkan kanssa kuin ihan vaan tarjoamalla, mutta nyt selkeästi ymmärsi jo idean, eikä karannut enää ihan joka kerta palkalle! Rengas meni myös hienosti, osaa hakea jo vauhdista aika kivasti.

Tokoa Fizz on tehnyt myös. Olen yrittänyt jatkaa sivulletulon pompun poistamista varsin huonolla menestyksellä. Pitänee siirtyä takaisin alkupisteeseen, eli vahvistaa sivulletuloa pyörimisen kautta. Lisäksi ollaan tehty liikkeestä maahanmenoa, siinä olen lisännyt aikaa ja häiriötä ja ihan hyvin tuntuu sujuvan. Tänään tehtiin lenkillä pari tunnaria, ja teki kaksi aivan täydellisen kaunista nostoa <3 Viretilan säätely on tässä kaikki kaikessa, ja en käsitä, kuinka olen ignoorannut sen Fisun kanssa kokonaan. Nyt siihen täytyy kyllä toden teolla paneutua, ennen kuin edetään yhtään pidemmälle tunnarin kanssa.

Tässä muutama kuva Fisusta T-treeneissä, kuvaaja Pipsa Sahrman.

DSC00069.jpgDSC00073.jpgDSC00076.jpgDSC00184.jpg