Torstaina käytiin treenaamassa aamuhakua Landbossa. Sarpalla teemana tyhjät, kun tuolla on ollut jo niin monta kertaa samat piilot käytössä, ja halusin nyt maalimiehet johonkin muualle. Saralla siis ukot hämispiilossa sekä molemmissa takakulmissa, rata oli joku reilu 200m pitkä. Aloitin oikealta, yritti lähteä ensin vinoon, uusin lähetyksen. Nyt lähti suoraan ja lähti hienosti etenemään, annoin mennä vähän matkaa ja huusin pois. Ei tullut, huusin uudestaan. Ei tullut, joten karjuin naama punaisena että nyt helvetti tänne ja heti. Vähän ajan päästä hiippaili happaman näköisenä takaisin. Olisi kovin mieluusti juossut koko alueen yhdellä pistolla, mutta kun se ei nyt vaan käy. Takakulman maalimies oli jo valmiiksi piilossa, eli jos olisin antanut mennä, se olisi kaiken kukkuraksi saanut vielä palkan siitä. Sitten vasemmalle, sinne oikein hieno laatikkopisto ja hämispiilosta löytö ja ilmaisu. Sitten oikealle tyhjä, nyt teki oikein kauniin ja sopivan kokoisen laatikkopiston, palkkasin keskilinjalla hyvästä pistosta. Vasemmalle myös ihan nätti tyhjä, ja sitten taas oikealle. Sara näköjään uskoi kerrasta kun karjuin sen pois etukulmasta, nyt tuli ihan kiltisti pois kun kutsuin. Vasemmalla tosin meinasi lähteä oikomaan, kun sai hajua keskilinjalla seisovasta maalimiehestä. Sitten oikealta takakulman umpparista löytö ja ilmaisu, oli yrittänyt kaivautua piiloon (uusi piilo mitä ei olla otettu aikaisemmin). Sitten vielä vasemmasta takakulmasta löytö ja suorapalkka. Ihan hyvä treeni, etenkin ilahdutti huomata, että Sara tosiaan uskoi kun jo radan alussa tein sille selväksi, ettei radan juokseminen yhdellä pistolla ole sallittua. 

Torstaina illalla myös aksaa, teemana keppien avokulma ja kepit seinään päin sekä suorista putkista suoraan jatkaminen. Molemmat oli ihan hyviä, paitsi Stepillä kepit seinään päin tuotti ongelmia. Muuten aika jees.

Lauantaina sitten aksakisat Ojangossa. 3 rataa molemmilla, tuomarina Ander Virtanen. Kaikki radat oli ihan kivoja, aika perus 3-luokan ratoja. Me oltiin vaan kertakaikkisen huonoja! Tai siis mä olin huono, Sara oli tuhma ja Step oli oikeestaan ihan hyvä, mutta se ei yksinään riitä...  Ekalta radalta Stepille aan kontaktivirhe, ihan täysin oma vika, vapautin liian aikaisin kun sillä vaan kesti ja keski kun hiippaili harjalta alas. Ei siis karannut vaan vapautin sen, kun oletin että on jo ehtinyt kontaktipinnalle. Olisi pitänyt pelata aikaa ennen aata, nyt olin aivan liian pitkällä ja oma liike stoppasi, jolloin Stepsukin hidasteli. Tulos 5vp. Video

Saran kanssa alku meni tosi makeesti, mutta sitten yksi aivan turha rima alas kun käskytin Saran ponnistaessa (huusin sen sijaan että olisin ohjannut, hyvä mä...) ja aalla loikkasi ihan kunnolla ja sai siitä virheen. Puomin ylösmenoon yritin pysäyttää mutta ei pysähtynyt, joten karjuin sitten kostoksi sen pysähtymään alasmenoon ihan kunnolla. Tulos 10vp.

Toka rata oli ihan helppo, mutta silti me onnistuttiin mokailemaan. Stepin kanssa oikein siistiä rataa, keinu aika hidas ja aalta valahti vähän pitkäksi, mutta muuten oikein nätti rata. Ja vika rima alas!!! Tosi harmi... En edes tuulettanut tai sanonut mitään, ihan turha rima. Tulos 5vp. Video

Saralla mä mokailin ihan kunnolla, vitsin urpo ohjaaja. Ensinnäkin, keinun jälkeen tein jonkun aivan typerän valssin joka ei todellakaan kuulunut suunnitelmaan ja rima alas, koska seisoin ihan tiellä kun Sara hyppäsi. Aalla loikkasi taas, hyi miten tuhma! Kepeillekin väärin sisään, kun olin itse taas ihan väärässä paikassa. Tulos 15vp.

Vika rata oli vaikein, mutta ihan kiva sekin. Step teki taas ihan loistorataa, mutta tällä kertaa mä mokasin. Mietin tutustumisessa että tekisinkö aalle valssin vai persjätön, päädyin persjättöön koska kaikki coolit ohjaajat tekee persjättöjä. No, Step tuli sitten mun persjätön seurauksena aasta ohi :((( Valssi olisi todellakin ollut oikea ratkaisu. Kaikki vaikeat kohdat onnistui hienosti. Taas 5vp. Video

Saran kanssa päätin että nyt olen tiukkana, jos loikkaa taas aan niin lopetan siihen. Alku aivan sairaan hieno, kääntyi ihan nuollen ekat hypyt, ja puomikin suht nopea Saraksi. Muurilta palikka alas, tää on tosi harvinainen virhe Saran kanssa... Ja aalla sitten loikkasi jostain harjalta alas, aivan törkeän korkeelta. Ärähdin ihan kunnolla ja keskeytin radan, sanoin että nyt teet kyllä kunnolla ja otin aan uudestaan, ja kas, aivan kaunis kontakti... Sitten poistuttiin radalta.

Tänään aamupäivällä Stepsulle hakutreenit Jakomäessä. Ei olla treenattu kuukauteen, ja halusin vielä yhdet treenit ennen pidempää taukoa. Teemana ihan perustreeni. Aloitin oikeesta etukulmasta, sinne suora löytö. Meni ihan ok, haukkui hyvin. Sitten vasempaan etukulmaan edennyt ukko, tähän saatiin vähän häiriötä, kun alueella läpi kulki juuri pari lenkkeilijää. Step lähtikin sinne missä oli nähnyt lenkkeilijät (vinosti vähän aluetta eteenpäin), kuvitteli varmaan että tämä on joku haamu. No, ei siis tullut mitään laatikkopistoa, mutta löysi kuitenkin ukon. Sitten oikealle suora löytö, tämä oli jostain syystä tosi vaikea. Ilma liikkui vissiin jotenkin oudosti, koska Step lähti tosi voimakkaasti etenemään aluetta ja ukko jäi piston yläpuolelle. Jouduin lähettämään useamman kerran ennenkuin löysi, ja silloinkin sai hajun tosi kaukaa ja palasi aluetta joku 20m taaksepäin ukolle. Vasemmalla vika ukko oli myös vaikea, maasto oli vähän pusikkoista, ja teki ensin pienen tynkäpiston eikä löytänyt, kun ei mennyt riittävän syvälle.

Illalla käytiin vielä Ojangossa ottamassa kontakteja, kun niissä oli ongelmia molemmilla. Sara teki enimmäkseen hyviä aan kontakteja, pari kertaa loikkasi ja puutuin niihin heti, vaikeinta oli selvästi vino lähestyminen aalle kovalla vauhdilla. Puomilla kokeilin pitkästä aikaa namipalkkaa, tätä voisin kokeilla ratatreeneissäkin, ainakin yksittäisellä esteellä toimii ihan hyvin ja palkkautuu namista. Stepillä kokeilin myös namipalkkaa, mutta se ei edelleenkään toimi, ei syö namia tai ottaa sen suuhun ja sylkee pois. Pelkän alustan kanssa teki kuitenkin oikein kivasti. 

Se näyttääkin niin tuhmalta! Tukka pystyssä ja kaikkea!