Alkaa jo kypsyttää tää Helsingissä asuminen.... Jos olis valinnanvaraa koulun suhteen, en suostuisi ikimaailmassa asumaan täällä. Tänään yrityksenä treenata Lean kanssa jälkeä. Mentiin Korsoon, ja yritettiin valita mahdollisimman epäsuosittu maasto, ettei jäljet olisi täynnä koiria/lenkkeilijöitä/sienestäjiä/hakutreenaajia jne. Alku vaikutti lupaavalta, Lea talloi Stepille jäljen ja mä Zerolle. Jälkien vanhentuessa käytiin syvemmällä metsässä treenaamassa esineruutua. Otin Stepille 2 esinettä ja Saralle 3. Molemmat oli oikein eteviä, varsinkin Saralla oli nenä superhyvin auki, sai tosi kaukaa hajun esineistä. 

Sitten jäljelle, Zero jäljesti ensin, ja siinä Zeron jäljestäessä näin ainakin 3 ihmistä ja 2 koiraa kävelemässä Stepin jäljen yli eri kohdista. Voi sanonko mikä!!!!!!!!!!! Zeron jäljen vieressä kulki myös porukka jotain kiinalaisia marjastajia, missä lie nekin ovat harhailleet, tuntuivat poukkoilevan ympäri metsää sikin sokin. No, mietin pitkään uskallanko ajaa koko jälkeä, mutta päätin kokeilla, ja jos heti jäljen alussa on harhoja, luovutan suosiolla. Jana kulki kapeaa polkua pitkin, oli joku 15m pitkä, jälki lähti vasemmalle. Oli vanhentunut vähän yli tunnin. Janalla taas purkki. Jana meni ihan kivasti, otti jäljen oikeaan suuntaan ja löysi purkin. Purkin jälkeen ei meinannut kuitenkaan löytää uudestaan oikeaa jälkeä, vaan kiskoi janaa eteenpäin vinosti, siinä meni selvästi harha. En päästänyt, ja luovutti, ja otti oikean jäljen. Alkumatka meni tosi hienosti, eka keppi nousi oikein reippaasti. Vähän kepin jälkeen oli toinen harha, selvästi tuoreempi kun meidän jälki, kun lähti niin raivokkaasti kiskomaan sinne. En päästänyt, ja palasi sitten oikealle jäljelle. Ekan kulman jälkeen tuli pieni yllätys"keppi", kun Lealta oli jälkeä talloessa pudonnut taskusta kakkapussi ja ponnari. Step toi ensin tohkeissaan kakkapussin, vähän oli naurussa pitelemistä, mutta palkkasin siitä tietysti. Sitten jatkettiin, niin eikö mitä, nosti vielä ponnarinkin. Palkka siitäkin, ja sitten jatkettiin. Nyt jäljesti oikein nätisti, toinen kulma meni myös hienosti. Kulman jälkeen pyöri vähäsen, mutta annoin työskennellä rauhassa, niin selvitti tilanteen ja nosti toisen kepin. Lopetettiin tähän, kun jäljen loppuosa oli takuuvarmasti sotkettu. Käytiin hakemassa jäljen lopusta vika merkki pois, ja Step ilmaisi samalla vikan kepin. Hieno Muffe! 

Jälkihommien jälkeen mentiin vielä Ojankoon vähäksi aikaa aksaamaan. Otin molemmille pakkovalsseja (Stepillä palkkailin näitä pallolla kun treeneissä oli vaikeuksia), twistejä (näitäkin palkkailin Stepillä), hypylle lähetyksiä putkesta (ei mitään ongelmaa, en tajua mikä näissä oli silloin yksissä ulkotreeneissä, kun kumpikaan ei irronnut), ja loppuun pieni radanpätkä. Taitavia oli!