Tänään iltapäivällä oltiin oikein aktiivisia, kävin eka tallaamassa Stepille pienen jäljen kun lumet vihdoin on lähtemässä. Jälki oli 20 askelta pitkä, jokaisella askeleella pieni palanen kinkkua. Jäljen lopussa oli keppi, jonka alla isompi kinkkupala. Laitoin Stepille valjaat ja Saran vanhan nahkahihnan, jälkiliina on niin kamalan pitkä että sitä on ihan turha tässä vaiheessa käyttää. Vein Stepin sivusta jäljelle ja sanoin että etsi jälki. Step huomasikin ekan namin ja söi sen. Se oli koko ajan tosi keskittynyt ja kiinnostunut maasta, mutta ei kyllä tajunnut vielä yhtään, että mistä seuraava nami voisi löytyä. Se vaan nuuski ja kaiveli tosi tarkkaan jo syödyn namin kohtaa ja nosti sitten pään ylös. Eli se ei varsinaisesti tajunnut jäljestää, etsiskeli vaan nameja. Jouduin ohjaamaan sitä jäljellä eteenpäin, se ei itsenäisesti lähtenyt etsimään seuraavia askeleita. Vikalla namilla kehuin penskaa vielä ja lopetettiin siihen. Eiköhän tämä tästä, täytyy kokeilla uudestaan tässä lähipäivinä.

Saran kanssa käytiin sitten ihan huvin vuoksi samalla jäljellä, Sara oli tosi innokas ja jäljesti ihan hienosti, tosin aivan hirveällä vauhdilla, ja ilmaisi kepin nätisti. Sitten mentiin ruohokentälle ottamaan tokoa. Rakensin eka ruudun valmiiksi, ja leikin vähän Saran kanssa, sitten alotettiin seuraamisella. Tehtiin pieni kaavio, Sar seurasi ihan nätisti, kontakti ja paikka pysyi koko ajan, myös käännöksissä. Kehut vain palkaksi, ja seuraavaksi luoksetulo. Suoraan eteen ja siitä vapautus ja kehut, ja mentiin valmistautumaan ruutuun. Merkille lähetys vähän hidas, laukkasi kuitenkin ja stop hyvä. Ruutuu vasemmalla puolella, lähti ihan hienosti kovaa. Meni kuitenkin seisomaan oikeen puoleisten sivumerkkien väliin ja näytti ihan siltä että tämähän on se oikea paikka. Käskin korjata, ja se lähti vielä lisää oikealle seikkailemaan, kokonaan ulos ruudusta. Ihme tyyppi! Huusin sille että hyi, mene nyt ruutuun siitä ja kas, sinne se kipitti ihan keskelle
ruutua. Stop siihen ja kävelin palkkaamaan. Taas näitä outoja ajatuskatkoja... Seuraava oli oikein hieno, meni ihan keskelle, sitten väliin yksi niin että pallo oli valmiina ruudussa. Sen jälkeen vielä yksi ruutu niin että otin myös maahanmenon, se oli ihan ok. Sit siirryttiin kaukkareihin. Niitä ei kauheesti olla tehty vielä ulkona, näköjään pitäisi! Eka vaan aika läheltä pelkät maasta istu-->palkka ja maasta seis-->palkka. Siiten muita vaihtoja, kaikki muut ok paitsi istumasta seisomisessa Saralla jää takajalat liian lähelle etutassuja, ja siitä seurauksena se ei voi mennä maahan kunnolla taaksepäin vaan menee vanhaan tapaan istumisen kautta. Siitä ei tietenkään palkkaa herunut, otin vaan uudestaan. Saralla jaksoi aika kivasti keskittyä, mutta tuo on selkeästi ongelma, että se ei malta nousta loppuun asti seisomaan. Pitää siis naksutella sisällä. Jos se seisoo kunnolla, maahanmenokin onnistuu hienosti myös pidemmältä etäisyydeltä. Ainoa mitä kaukkareissa on käynyt, on että Saran seisominen on muuttunut tosi matalaksi. En tiedä mistä se näitä keksii, mut tässä seisominen on jo pahempaa kyttäystä kun merkillä! Eihän tämän pitäisi haitata, mut on se vähän oudon näköistä... Että sellainen paimenkoira!